EP-recensie: Mercy Flush – New Generation

Enschedese band brengt on-Nederlands lekkere EP uit

door: Tineke Klamer. ,

Mercy Flush, een jonge vierkoppige funk/groove/rock band uit Enschede, bracht in mei haar officiele eerste EP met de naam New Generation uit. 3voor12 Overijssel luisterde de vijf nummers van de schijf en bracht een oordeel uit.

Muziek van Overijsselse bodem is altijd welkom bij 3voor12 Overijssel. We beluisterden de nieuwe plaat van het Enschedese Mercy Flush en gaven een oordeel.

Diverse plaat
Het eerste nummer Equipped bevat sterke melodische partijen. In eerste instantie vond ik dit nummer iets minder sterk. Zo af en toe wordt het allemaal iets te massaal naar mijn smaak en hoor je de afzonderlijke instrumenten en partijen minder goed. Maar na een paar keer luisteren grijpt het nummer me toch. Erg pakkend! Het tweede nummer op de EP, Juggernaut, is mijn favoriete track van de plaat. Het trapt lekker af met een bas- en gitaarintro. Verrassend wordt het door de tempowisseling in het midden van het Juggernaut, dat ingezet wordt met een vette bas riff. Deze track komt het meest eigen over. Mercy Flush op zijn best, al gelijk met de tweede song.

De track New Generation, waaraan de EP zijn naam ontleent, begint wederom met een lekker intro. Ook rappend komt zanger Marco Espinosa goed tot zijn recht. Wederom een lekkere tempowisseling halverwege. Een lekker energiek nummer midden op de plaat. Afsluiters Get of My Back en True to Yourself rocken lekker. Van de twee nummers valt True to Yourself het meest op. De track heeft een goede opbouw. Daarna volgen coole baslijnen, een sterk middengedeelte en een sterke gitaarsolo.

Eindoordeel
Lekker energieke EP met sterke melodieen, coole baslijnen en verrassende tempowisselingen. Een kwalitatief sterk, bijna on-Nederlands, rockende plaat waarin ik vleugjes Peppers en Rage Against the Machine meen te herkennen. Daarnaast soms ook heel eigen, zoals in favoriet nummer Juggernaut. Wat ook positief opvalt, is dat de afzonderlijke nummers gezamenlijk echt een geheel vormen en dat bij iedere luisterbeurt weer nieuwe dingen gaan opvallen en de EP nog lekkerder gaat klinken. Knap!

Ook benieuwd geworden? Wil je de EP zelf ook gaan beluisteren? Check hier de gratis te beluisteren EP.