Circo Simonelli trapt avondprogramma Jazz Festival af

Enschede stond afgelopen weekend in het teken van Grolsch International Jazz Festival

door: Willem Stolk. ,

Afgelopen zaterdagavond 18 Mei werd door Willem Habers het avondprogramma van het Grolsch International Jazz Festival Enschede geopend door Circo Simonelli enthousiast aan te kondigen.

Deze avond spelen verder Jalentji, Mrs. Hips en The Sun Prophets afwisselend op de beide podia op de Oude Markt. Hieronder een sfeerverslag in foto's van deze avond.

Circo Simonelli
Circo Simonelli is een funk(latin)jazzband uit Amsterdam. De voorman Luca Simonelli praat en danst de boel aan elkaar. De band is goed op elkaar ingespeeld en geniet duidelijk van het optreden. Elk bandlid krijgt verscheidene keren de mogelijkheid haar of zijn kunnen in een solo te laten horen terwijl de rest van de band al dansend aanmoedigt. Het optreden werd live uitgezonden, vandaar dat er regelmatig een extra bandlid op de foto's staat, dat is de cameraman.

Jarlentji
Jarlentji is een jonge zangeres die uit een muzikaal nest komt. Jarlentji zingt enthousiast en gedreven haar songs. Ze is beïnvloed door artiesten als Erykah Badu, Beyoncé en Pharell. Het optreden in Enschede kenmerkt zicht door de afwisseling in de nummers die ze zingt. Het is duidelijk dat haar band zeer ervaren is. Willem Habers kondigt dan ook eerst haar vader, Rene Engel, aan.

Mrs. Hips
Simone Roerade is een nieuwe weg ingeslagen of eigenlijk terug naar haar roots: de blues en de funk. Door de kleine bezetting: een Hammond orgel, een basgitaar en een drumstel krijgt haar stem nog meer ruimte. Ze speelt als vanouds met haar publiek en haar medemuzikanten. Ze swingt de pan uit en dat slaat over op het publiek.