Glasses & Mustaches presenteert nieuwe EP in Hedon

Een avond vol energieke poppunk door Overijssels talent

Tekst en foto's: Wilco Steeneveld ,

Afgelopen donderdag presenteerde Glasses & Mustaches hun nieuwe EP ‘To The Smithereens’ in een goed gevuld Hedon. Zij werden bijgestaan door Vine-Yard en The Road Home. Wat beloofde een avond vol energieke poppunk te worden, werd goed waargemaakt.

Tijdens ‘Hedon presents’ geeft het Zwolse poppodium ruimte aan veelbelovende opkomende bands. Deze editie was het podium voor drie Overijsselse talenten: Glasses & Mustaches, Vine-Yard en The Road Home

De eerste band van de avond was de Kampense formatie Vine-Yard. De zaal moest nog op gang komen, maar de band had er zeker zin in. Na een rustig intro gingen de versterkers op volle kracht en vloog het gitaargeluid door de zaal. Naast hun wat oudere repertoire, speelden ze ook twee nieuwe nummers. Deze werden goed ontvangen door het publiek. Ook hebben ze een nieuw nummer gespeeld.

Vervolgens was de beurt aan The Road Home uit Enschede. Deze jongens hebben net als Glasses & Mustaches hun album opgenomen bij Tim van Doorn. Het optreden in Hedon was een korte tussenstop in Nederland tijdens hun tour. Ze kwamen net uit Polen en gaan de komende dagen verder Europa door. De band speelde een strakke set met een fijne afwisseling van zang tussen beide gitaristen. Je kon horen dat de jongens veel hadden gespeeld de afgelopen tijd. Dit zorgde naast enigszins schorre stemmen wel voor een strak geluid en een geoliede show.

En dan is het tijd voor de band waar blijkbaar iedereen voor gekomen is: Glasses & Mustaches. Voordat de band begint is er nog een verloting. Bij binnenkomst heeft iedereen een lootje gekregen, waarmee ze kans maken op een zogenaamde ‘sunstache’, een zonnebril met snor. Maar liefst vijf van deze brillen werden verloot door de sponsor van de band: Nico Brillen & Lenzen. Een leuke gadget, passend bij de band.

Dan gaat het licht uit en zijn de spotlights gericht op de splinternieuwe backdrop van de band. Een intro met muziek uit de film The Lion King wordt opgezet en de heren van Glasses & Mustaches komen op. Ze zijn strakgekleed in de outfits van hun laatste clip en de spanning en enthousiasme is van hun gezichten af te lezen. Bij de eerste akkoorden springt de energie over op het publiek en de zaal springt er op los. Tijdens het derde nummer vraagt zanger Adrian het publiek te splitsen voor een wall of death. Dit hoeft hij geen tweede keer te zeggen, de zaal gaat los. De rest van de show blijft de band in de hoogste versnelling draaien. Ter afwisseling worden Dino Memic (gitarist van Vine-Yard) en Tim van Doorn (producer van de EP ‘To The Smithereens’) op het podium gevraagd om een nummer mee te doen. Hoewel er veel nieuwe nummers worden gespeeld, klinkt het alsof deze al jaren op de setlist staan. De band is goed op elkaar ingespeeld en de jongens hebben zichtbaar plezier. Wie de jongens de komende dagen wil zien, zal naar het buitenland moeten voor de Europese tour. Maar wie meer geduld heeft, de jongens zullen vast ook in Nederland nog veel spelen!