Weekagenda week 10

Paardpop, Dansen bij Jansen, Back to Popular, Tim Langendijk Trio, Five in a Row

Redactie/Archieffoto: Karen Wijnen. ,

Welke acts zijn er deze week te zien in het oosten van het land? Pak jij die microfoon bij de Open Mic Night in Atak op donderdag? Of ga je liever met de voetjes van de vloer bij Dansen bij Jansen in cafe Jansen & Janssen, Enschede op vrijdag of bij Five in a Row in het cafe van Hedon op zaterdag? Check de andere evenementen voor aankomende week hier.

Paardpop 2013
Waar: Het Vliegende Paard, Zwolle
Wanneer: Woensdag 6 maart, 19:00 uur
Wat kost dat?: 9 euro
Waarom: Overdekt, gevarieerd en uniek. Dat is Paardpop. Het festival is alweer toe aan zijn 9e editie en vindt plaats in het monumentale pand van studentencafé Het Vliegende Paard te Zwolle. Op de verschillende podia vind je de volgende artiesten: The New Shining / Mozes and the Firstborn / Nelson Can / Awkward I (solo) / Yori Swart / Swelter / Seven League Beats / Loodzwaar / Mevrouw Tamara / Oh Brave Wide Eyes / Aestrid / Rachel Louise / Suite and Tie Johns / Tristan / De Producent / Yayz & Fanatic / DJ Pauluz.

Atak & Het Twents Songschrijver Gilde presenteren.. Open Mic Night
Waar:
Poppodium Atak, Atak Cafe, Enschede
Wanneer: Donderdag 7 maart, zaal open 21:00 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: Helemaal niets!
Waarom: In Twente en omstreken barst het van het singer-songwritertalent. Op de Open Mic Night hebben ze de kans om elkaars liederen te beluisteren, of om voor het eerst een podium te beklimmen, of om nieuw publiek te overtuigen, of om nieuwe songs uit te proberen, of om zielsverwanten te vinden. Mensen die willen optreden kunnen zich een kwartier van tevoren melden. Ieder mag drie nummers ten gehore brengen. Een uniek kijkje in de keuken voor de toeschouwer, een unieke mogelijkheid voor liedjesschrijvers.

Dansen bij Jansen 
Waar:
Cafe Jansen & Janssen, Enschede
Wanneer:
Vrijdag 8 maart, vanaf 23:00 uur
Wat kost dat?:
Niets
Waarom:
Omdat al dansend het weekend in gaan in een klein en gezellig cafe nog nooit zo leuk geweest is. Met resident DJ Rob Rolefes en zijn vrienden komen de meest swingende hits langs en zul je jezelf er op betrappen dat je geen moment stil kunt staan. Deze maandelijks terugkerende avond is elke maand een succes.

Tim Langendijk Trio
Waar: Jazzpodium De Tor, Enschede
Wanneer: Vrijdag 8 maart, 21:00 uur
Wat kost dat?: 10 euro
Waarom: Jazzkenners vinden gitarist Tim Langedijk een verademing. Hij is geen man die zijn publiek er ieder moment van wil doordringen, hoe virtuoos hij kan spelen. Langedijk houdt van fraaie melodische lijnen en subtiele harmonieën, maar zoekt ook intrigerende en avontuurlijke klankwerelden op. Diversiteit en zeggingskracht zijn uitgangspunten voor zijn trio, dat hij in 2006 oprichtte. ‘Hij lijkt op een manier naar muziek te kijken, die aansluit op wat John Abercrombie en Bill Frisell in gang hebben gezet’, volgens het blad Jazzism.

Back to Popular
Waar:
Poppodium De Nul, Hengelo
Wanneer:
Vrijdag 8 maart, 22:00 - 04:00 uur
Wat kost dat?:
Wederom gratis!
Waarom: 
Iedere kwartaal wordt er in De Nul te Hengelo een 80′s revival party gehouden met de titel 'Back to Populair’. Tijdens deze avonden wordt er muzikaal teruggegrepen naar de new wave-tijden van weleer waarin De Nul nog Populair, Rick’s Swingcafe en Nul74 heette. Je kunt genieten van de leukste alternatieve en obscure hitjes uit de melancholieke jaren '80 waaronder songs van Depeche Mode, The Cure, New Order, Joy Division, Sisters Of Mercy, Ultravox, Anne Clark, Clan Of Xymox, Simple Minds, Siouxsie and The Banshees, Front 242 of De Div. Al deze fraaie plaatjes worden gevarieerd gepresenteerd door DJ’s pluQje, sL!m & Burb.

Five in a Row
Waar: Popfrontcafe, Hedon, Zwolle
Wanneer: Zaterdag 9 maart, zaal open: 20:30 uur, aanvang: 21:30 uur
Wat kost dat?: Nul euro
Waarom: De zeskoppige band Five In A Row is begonnen in 2011. Voor een deel voortvloeiend uit kleine bandjes van muziekschool Quintus in Kampen. In de muziek van Five In A Row is er een perfecte samensmelting van alle smaken van de diverse muzikanten te horen. Dit leidt tot heerlijke dansbare popmuziek. De band is begonnnen met het spelen van covers, maar inmiddels is hard gewerkt aan eigen materiaal. Een optreden van Five In A Row staat garant voor een feestje . Dit bewees de band tijdens de finale van Stairway to Hedon, waar Five In A Row, ondanks haar verlies, lovende kritieken van de jury ontving voor haar feestelijke optreden

Kickstart!: The Greatest Show On Earth
Waar: Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Zaterdag 9 maart, zaal open: 19:30 uur, aanvang: 20:00 uur
Wat kost dat?: € 2,50
Waarom: Omdat Kickstart ruimte geeft aan heel veel lokaal talent die je gezien moet hebben. Met deze editie optredens van Glasses & Mustaches, The Big Bang Theory, John Karlson, Salisbury, The Featherstones, Liloe, Fiber, Edisto Island en Lowkey Luke & J.I.M.