Kersverse nieuwkomers en oude bekenden bij DOP 2013

Jong en oud geniet van de sterk uiteenlopende muzieksoorten

Tekst: Almara Riley ,

Maar liefst negen lokale bands stonden afgelopen zondag in de steigers voor Deventer Open Podium 2013. Hopelijk één van de laatste sombere dagen van het seizoen bleek een muzikaal warme aangelegenheid. Op het Burgerweeshuis podium in de Leeuwenkuil speelden zowel nieuwe bands als oude bekenden voor jong en oud publiek. Een sfeerimpressie.

Als late binnenkomer heb ik helaas Bootcamp Champs moeten missen. Niet getreurd, op hun Facebookpagina kun je een aantal van hun nummers beluisteren.

De jongens van New Raise zijn relatieve nieuwkomers in de Overijsselse muziek scène. Sinds 2011 spelen de jongens uit Wijhe in een vaste bezetting en ze zijn binnenkort ook te bewonderen bij de Burger Band Clash in het Burgerweeshuis. De Muse-achtige rock is een fijn begin van mijn middag en terwijl het publiek langzaam binnendruppelt, knalt de muziek uit de speakers.

Na een korte pauze komt Waldorf het podium op. Het is een opmerkelijk ensemble: de twee zangers switchen per nummer van lead. De muziek is rustig, pop-achtig, en de jongens lijken af en toe wat zenuwachtig, maar spelen heerlijk. Ze hebben blijkbaar al trouwe fans: na afloop van hun optreden worden ze enthousiast door vrienden onthaald.

De volgende in de rij is AsUsual; de wat oudere band valt op tussen de jonkies. Ondertussen is de zaal best druk bezet en de coverband brengt met hun vrouwelijke lead eigen versies van bekende rocknummers. Ze spelen met veel enthousiasme en krijgen zowel jong als oud de dansvloer op. Onder protest verlaten ze uiteindelijk het podium: het publiek wil meer!

Met sirenes, veel drums en lekkere herrie zet Storagebox vervolgens een hardere toon. De nu volle zaal geniet duidelijk van de piepjonge Deventerse band. Hun optreden op DOP 2013 is tevens hun eerste, maar hopelijk niet de laatste! Video's van hun concert zijn te bekijken op hun Facebookpagina.

Door een theater-pauze tussendoor heb ik singer/songwriter De reisgenoot en de ervaren heren van Muesca helaas moeten missen. De twee totaal verschillende optredens waren echter zeer prettig luisterbaar, heb ik uit vertrouwde bronnen vernomen.

Een tweede rock coverband, Rocktopussy, is een bekende van DOP. Vorig jaar stonden ze ook bij Deventer Open Podium en ook dit keer brengen brengen ze goede versies van bekende rocknummers van vroeger.

De laatste, maar zeker niet de minste zijn de jongens van The Shelters (vroeger Iron Palm). Afgelopen februari brachten ze hun eerste EP uit in het Burgerweeshuis. Hun groei kun je goed horen tijdens het optreden, hun stijl hebben ze de afgelopen jaren flink uitgediept.

Al met al was het een goed ingevulde zondag; leuke bandjes, leuke mensen. Volgend jaar weer!