Legendarisch avondje hardcore in Hengelo

Sick of it All treedt met vier andere bands op in Metropool

door: Tineke Klamer ,

Zondag 30 juni stond al maanden in de agenda's van de Hengelose hardcorescene omcirkeld. Maar liefst vijf hardcore bands traden die avond op in Metropool. Van lokale trots Grown Cold, nationale helden No Turning Back tot aan headliner Sick of it All. Het was een legendarische avond. Niet alleen voor de bezoekers, ook zanger Lou Koller van Sick of it All vond het bijzonder. In de tekst een kort verslag van de avond, wat afgesloten wordt met een uitgebreid fotoverslag van de avond.

Lokale band Grown Cold trapte het spits af. Onder leiding van frontman George Grein zet de band een solide show neer. Helaas is het nog niet echt druk in de zaal, want het is immers nog maar 17 uur. Toch wordt er zo hier en daar al voorzichtig wat gemoshd. Ze zetten een sterk optreden neer. Na Grown Cold is het de beurt aan hardcore band New Morality uit Arnhem. Wederom een lekker klinkende band. Tijdens het optreden van New Morality begint de zaal zo langzamerhand al wat voller te raken. Toch komt het publiek nog niet echt los. Dit gebeurt pas een beetje bij het optreden van de band All for Nothing uit Rotterdam, met Cindy van der Heyden als stoere frontvrouw. Een intens en energiek optreden volgt. En wat een strot heeft frontvrouw Cindy van der Heyden! Tot slot, de laatste opwarmer voor Sick of it All is No Turning Back uit Brabant. Met zijn maatschappijkritische teksten en zijn energieke band weet zanger Martijn de zaal los te krijgen en vormt er eindelijk een pit. Sterk optreden met een duidelijke boodschap.

Daarna volgde het optreden waar iedereen de hele avond al op had gewacht. Het optreden van hoofdact Sick of it All. De band trapt af met anthem 'It's Clobberin' Time', waarna het optreden direct los gaat. De grote hits komen voorbij, zoals 'Us vs. Them'. Crowdsurfers, meezingende en moshende mensen, cirkelpits, het publiek ging volledig los. De avond wordt uiteindelijk afgesloten met een groot deel van het publiek op het podium, crowdsurfend en al. Oftewel zoals zanger Lou Koller zijn verbazing verwoordde: "I can't believe it. On a sunday. You're guys are fucking awesome". Later bedankt Lou de fans ook nog via Facebook voor dit mooie feestje. Het was zeker een legendarische avond.