Hengelose band Devious stopt na dertien jaar

Afscheidsconcert volgend jaar in Metropool

door: redactie Enschede ,

Na dertien jaar houdt Devious ermee op. De Hengelose band toerde de afgelopen jaren door heel Europa, bracht vier albums en drie videoclips uit en deelde het podium met de grote bands in het genre. Na afloop van het door Devious geïnitieerde reizende metalfestival The Metal Experience (powered by Jack Daniel’s & Large) eind 2013 liggen de meningen over de te varen muzikale koers uiteen. Duidelijk is dat iedereen zijn eigen weg wil gaan en de stekker eruit moet. Devious zal nog één show spelen: op zaterdag 24 mei 2014 in Metropool, in thuisstad Hengelo dus.

“Tja zo gaat dat soms; aan alles komt een eind, dus ook aan Devious”, zegt gitarist en bandlid van het eerste uur Guido de Jongh. “Drummer Frank Schilperoort, gitarist Wouter Huitema en ik zijn gewoon toe aan wat anders en door de verschillende muzikale voorkeuren van ons gaat dat niet meer binnen Devious. Dan moet je er een punt achter zetten, we willen geen kunstje doen op het podium of verkrampt de schijn ophouden als niet iedereen er meer 100% achterstaat. We hebben supertoffe dingen gedaan met deze band, van spelen in obscure zaaltjes in het voormalig Oostblok voor 30 man tot gigs voor een groot publiek op bijvoorbeeld Bevrijdingsfestival Overijssel met 3.000 bezoekers voor het podium. We kijken met trots terug op een fantastische periode. Om alle fans en betrokkenen te bedanken die ons de afgelopen dertien jaar hebben gesteund willen we nog één keer vlammen in Metropool te Hengelo.”

Deze avond is een weerzien van de verschillende recording en live line-ups van de band, want Devious kende enkele bezettingswisselingen in haar roemruchte bestaan. De band laat weten dat alle ex-members van de partij zullen zijn. Verder heeft Devious nog een verrassing als support act in petto. Een andere oostelijke metalband van weleer heeft de instrumenten van zolder gehaald voor een eenmalige reünie. Meer info hierover volgt binnenkort. “We maken er een memorabele avond van”, aldus de Jongh.

Voor de die-hard fans en de snelle beslissers bestaat de mogelijkheid om een early-bird ticket aan te schaffen voor €5,- tot één februari of zolang de voorraad strekt. Een kaart voor de normale prijs gaat €7,50 kosten in de voorverkoop. De voorverkoop van dit concert is vanmorgen om 10:00 uur gestart.