Weekagenda week 17

Lucky Fonz III, We Lost Dennis, Chef'Special, Akoestival Lentestemmen, Mr. Summer

Redactie Enschede / Foto: Anne-Marie Kok (archieffoto) ,

Nu de lente er echt (ja, nu echt!) aan lijkt te komen, is het ook tijd voor frisse muziek en zelfs al voor een festival. Week 17 staat vol met toffe optredens die het bezoeken waard zijn. Zo is er op donderdag een intiem concert van Lucky Fonz III in de Statenzaal van de Bibliotheek in Zwolle en kan er zaterdag in het Enschedese Atak gedanst worden op de swingende beats van Chef'Special.

Lucky Fonz III
Waar: Statenzaal, Bibliotheek Zwolle
Wanneer: Donderdag 25 april, zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
Wat kost dat?: 12,50 euro
Waarom: In de afgelopen jaren is Lucky Fonz III, alias Otto Wichers, zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. Met het succes van zijn eerste Nederlandstalige plaat, ‘Hoe je Honing Maakt’ (2010, Top Notch) en de top-10 hit ‘Ik heb een meisje’ bereikte hij een breed en gevarieerd publiek in Nederland. Zijn vierde Engelstalige album, ‘All Of Amsterdam’, komt 15 maart uit.

Akoestival Lentestemmen
Waar: Doepark Noterhof
Wanneer: Vrijdag 26 april, open 19:00 uur, aanvang 19:30 uur
Wat kost dat?: 7,50 euro
Waarom: Als het al een paar weken lente is, de zon zich steeds vaker laat zien, de avonden al weer wat warmer worden en de natuur tot bloei komt, vindt in het mooiste park van Zwolle het Akoestival Lentestemmen plaats. Op 26 april 2013 ben je van 19.00 uur tot 23.00 uur van harte welkom in Doepark Nooterhof om te luisteren en genieten van akoestische muziek, prachtige verhalen en sfeervolle gedichten. Dit alles in een huiselijke en intieme sfeer, met de artiesten op een podium van sloophout, verlicht door een schemerlamp, zittend op een bank uit de kringloopwinkel.

KICKSTART!: We Lost Dennis
Waar: Het Paradijs, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Vrijdag 26 april, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: Gratis
Waarom: We Lost Dennis is een jonge Hengelose band die stevig aan de weg timmert. Ze speelden afgelopen december nog voor een vol metro-muziekcafé. We Lost Dennis maakte indruk met prima eigen songs. Voor nieuwe liefhebbers van oude helden zoals The Beatles, Led Zeppelin, The Who en The Band.

PraamstraLive: Mr. Summer
Waar: Boekhandel Praamstra, Deventer
Wanneer: Vrijdag 26 april, 17:00 uur
Wat kost dat?: Niets
Waarom: Bob is een 20-jarige singer-songwriter op avontuur. Samen met zijn band Mr. Summer is hij altijd op zoek naar de beste ingrediënten om de ultieme muzikale maaltijd aan zijn publiek te kunnen serveren. Langzaamaan komen zij steeds dichter bij dat ene, perfecte, gerecht. Mr. Summer is nog jong. De band, de leden en de muziek. Mr. Summer serveert funky soulfood dat zowel luister- als dansbaar is. Het geheel wordt het best genoten met een glaasje jazz en een snufje rock.

Chef'Special
Waar: Saxion Zaal, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Zaterdag 27 april, zaal open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 12,50 euro, deurverkoop: 15 euro
Waarom: Chef’Special is dit jaar ‘Ambassadeur van de Vrijheid’ en gaat op 5 mei met een helikopter het land door en speelt op vijf verschillende bevrijdingsfestivals. Om lekker warm te draaien gaan ze voorafgaand aan deze dag een selectief aantal clubshows doen, waaronder Atak! Chef’Special doet Atak aan met een muzikale mix van hiphop, reggae, funk en ontspannen grooves met stevige gitaren. Ze staan bekend om hun energieke liveshows.

Wat er deze week nog meer te zien is in Overijssel:

- Woensdag 24 april: Het Gala Der Journalistiek, Poppodium Hedon, Zwolle 
- Donderdag 25 april: Gare du Nord, Het Burgerweeshuis, Deventer
- Donderdag 25 april: Sabotage, Poppodium Hedon, Zwolle
- Vrijdag 26 april: Roekeloost, Poppodium Metropool, Hengelo
- Vrijdag 26 april: Moke, Poppodium Atak, Enschede
- Zaterdag 27 april: Claw Boys Claw, Poppodium Hedon, Zwolle
- Zaterdag 27 april: Knarsetand, Het Burgerweeshuis, Deventer