Weekagenda week 14

Basic Grooves, Jacco Gardner, Havenwerk preparty, The Blitzers, King of the World

Redactie Enschede. ,

Dans deze week de paaskilo's er weer af bij onder andere op vrijdag de zwoele beats van Basic Grooves in Atak of bij de raggende gitaren en stevige rockmuziek tijdens de pre-party van het Havenwerk Festival in Burgerweeshuis. Er is weer genoeg te doen in deze eerste week van april!

Basic Grooves
Waar: Grolsch Zaal, Poppodium Atak, Enschede
Wanneer: Vrijdag 5 april. 23:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 10 euro, deurverkoop: 12 euro
Waarom: Voor deze editie haalt Basic Grooves dj Steve Rachmad naar Enschede. Deze Amsterdammer bracht al in midden jaren '80 zijn eerste muziek uit. In 1986 kwam Steve in aanraking met house, wat het begin betekende van zijn stijl vandaag de dag. Hij werd enorm geïnspireerd door deze vernieuwende sounds uit Detroit en Chicago. De opening zal verzorgd worden door Bas Amro & D-Ribeiro, die hun muzikale klik twee uur lang uiting zullen geven. In de foyer zullen Glenn, Davey Wolff en All.I.As de muziek verzorgen. Niks laptops, cd's of usb sticks, de heren zullen de hele avond enkel hun beste vinyl uit de tas halen.

Albumrelease King of The World 
Waar: Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Vrijdag 5 april, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 10 euro, deurverkoop: 12,50 euro
Waarom: Wie kent dat niet, wakker worden en het gevoel hebben dat je de hele wereld aankunt. Met dat gevoel gaat King of the World zijn plaats in de bluesscene opeisen. Met hun eerste album Can't Go Home is de kans groot dat de formatie erin gaat slagen.

 

Jacco Gardner
Waar: Het Paradijs, Poppodium Metropool, Hengelo
Wanneer: Vrijdag 5 april, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: VVK: 10 euro, deurverkoop: 13 euro
Waarom: Jacco Gardner is een 24-jarige multi-instrumentalist en producer uit Hoorn. Hij zit in de neopsychedelica hoek, vandaar dat je er misschien nog nooit van gehoord hebt aangezien je die muzieksoort niet als 3FM megahit voorbij hoort komen. Kenners weten echter genoeg.

Havenwerk pre-party
Waar: Poppodium Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: Vrijdag 5 april, zaal open 20:30 uur, aanvang 21:00 uur
Wat kost dat?: 9 euro, studenten/CJP: 7 euro
Waarom: Deze avond is er in de concertzaal van het Burgerweeshuis een klein voorproefje van Festival Havenwerk op 1 en 2 juni waar het Burgerweeshuis verantwoordelijk is voor de muziekprogrammering. Deze avond is er divers geluid te horen van Palio Superspeed Donkey, denk aan Pavement en Arctic Monkeys, en de band Soul Sister Dance Revolution, stevige alternatieve rock met een lekkere groove.

 

The Blitzers
Waar: Popfrontcafe, Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: Zaterdag 6 april, zaal open 20:00 uur, aanvang 21:30 uur
Wat kost dat?: Helemaal niets
Waarom: The Blitzers zijn in 1996 opgericht als gelegenheidsband voor een afscheidsfeestavond van het Zwols Popfrontpand aan het Rode Torenplein in Zwolle. Na een aantal optredens was de motivatie om dit format door te zetten niet meer aanwezig en besloten The Blitzers te stoppen. Maar nu zijn The Blitzers terug, en hoe! Hard, meedogenloos, vol passie en gedurfd. AC/DC, Blondie, Kiss maar ook Teach-In en Fleetwood Mac zullen de revue passeren, maar dit alles met een knipoog.

Open Podium
Waar: Poppodium 't Ukien, Kampen
Wanneer: Zaterdag 6 april, 21:00 uur
Wat kost dat?: Niks
Waarom: Omdat het niet alleen leuk is om nieuw lokaal talent te ontdekken, maar ook omdat je later kunt zeggen dat jij ze nog op een klein podium in Overijssel hebt gezien. Voor deze avond kon divers lokaal talent zich aanmelden. Benieuwd wat omgeving Kampen te bieden heeft? Kom het checken 6 april.

 

Wat er deze week nog meer te zien is in Overijssel:

- Maandag 1 april: What the Blood Revealed, Poppodium Hedon, Zwolle.
- Maandag 1 april: Thank God, It's Pasen, Poppodium Atak, Enschede.
- Woensdag 3 april: Ruby Dee & The Snakehandlers, Poppodium Burgerweeshuis, Deventer.
- Donderdag 4 april: Open Mic Night Twents Songschrijvers Gilde, Poppodium Atak, Enschede.
- Vrijdag 5 april: Sunday Sun, Poppodium Hedon, Zwolle.
- Vrijdag 5 april: Praamstra Live, boekhandel Praamstra, Deventer.
- Zaterdag 6 april: X-it Phoenix, Poppodium Atak, Enschede.
- Zondag 7 april: Boudewijn de Groot, Poppodium Atak, Enschede.