Burgerweeshuis presents: Only Seven Left, Valerius en I'll Pick You Up

Jonge honden bijten niet hard maar de tour continues!

Tekst en foto's: Eddy Dibbink ,

Een matig gevuld Burgerweeshuis staat al vroeg in de avond klaar om uit z'n dak te gaan. Drie frisse bandjes met dito jonge aanhang staan klaar om alles te geven wat ze hebben.

De avond opent met I'll Pick You Up. De band krijgt het veelal jonge publiek, type colaatje of helemaal niets, redelijk los. Het lijkt er zelfs op dat een gedeelte juist voor hen kwam. De jonge band, in zowel leeftijd als bestaan, komt uit Utrecht en kent invloeden van de pop punk kant als Yellowcard en You Me At Six. De vijf leden van I’ll Pick You Up timmeren sinds 2009 aan de weg en zijn binnenkort in de Tivoli te zien.

Het publiek gaat ook redelijk los op Valerius, die de tweede set voor hun rekening neemt. Vooral nummers van het nieuwe album krijgen we te horen. En die klinken toch een beetje jaren 80 met een modern sausje. Het voelt niet super. Toch laten veel aanwezigen zich hierdoor niet afschrikken; ze zingen en dansen vrolijk mee. Het duo uit Amsterdam was een paar jaar terug Serious Talent bij 3FM, tot tweemaal toe. Nu tourt Valerius samen met Only Seven Left door Nederland. 

Dan is het eindelijk tijd voor Only Seven Left, het openingsconcert voor hun nieuwe tour, gaat van de zaal, voor zover dat kan wat betreft de aantallen, aardig het dak eraf. Oud en nieuwer materiaal wisselen elkaar af. De vijf draaien al sinds 2007 in het muziek circuit mee en dat is te horen. Het concert verloopt vlotjes en naar tevredenheid van de fans. Ook de meer neutrale bezoeker heeft vanavond waar voor zijn of haar geld gekregen. Misschien dat de hoofdact een paar nummers langer had kunnen spelen, kwalitatief was het een geslaagde start van de tour. Binnenkort zijn ze weer in de buurt te zien, samen met o.a Valerius.