Solide optreden van The Scene

The Scene bracht een avond vol goede muziek met een uniek programma na de pauze

Frans de Kerf. ,

Zaterdagavond 17 november, de zaal in Metropool goed gevuld en een band op het podium die er een mooie avond van wil maken. Kortom: een avond The Scene in Hengelo. Bekijk hier een fotoverslag van deze indrukwekkende avond.

Het eerste gedeelte van het optreden van de tour genaamd 'CODE' werd gedomineerd door nieuw repertoire van The Scene, waarin vooral het nummer 'Overal' veel indruk op mij maakte. De nieuwe nummers zijn stuk voor stuk van de kwaliteit die we van The Scene gewend zijn.

Thé Lau vertelde tussen de nummers door korte en leuke anekdotes over zijn leven als muzikant en vooral zijn leven als mens. Op een gegeven moment vroeg hij het aanwezige publiek om verzoeknummers die na de pauze gespeeld zouden kunnen worden.

Het veelal oudere publiek reageerde hierop enthousiast en dit resulteerde in veel momenten van herkenning en herinnering na de pauze. Nummers als 'Open', 'Iedereen is van de Wereld' en 'Rigoreus' hebben de tands des tijds doorstaan en klinken nog steeds zeer krachtig. Na het optreden kan men concluderen dat The Scene nog volop meedoet in de Nederlandse popscene en dat kunnen we na 30 jaar toch wel een prestatie van formaat noemen.