Dubbelconcert: Backcorner boogie band en Danny Vera

Twee heel verschillende bands die elkaar mooi aanvulden

Anne-Marie Kok. ,

27 oktober 2012, wat een heerlijke avond. De liefhebbers van de muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten kwamen volop aan hun trekken. Geen voorprogramma en hoofdact, maar twee (bijna) volledige concerten voor de prijs van een. Beide bands vulden elkaar goed aan, een mooie combinatie van stijlen die je zo meeneemt naar de midden- en zuidelijke staten van de VS.

Eerst kregen we de Backcorner Boogie Band, Ja, ja... backcorner als in Achterhoek. Want het is de band van Lovink van Jovink. Heerlijke muziek, lekker tempo, goede energie. Nou ja, energie van de band. Het publiek was namelijk wat stil. Maar ja, wat wil je om 20:00 uur 's avonds. Waarschijnlijk had iedereen net het eten op en moest nog even in de stemming komen. De zanger zei het ook een paar keer... het leek alsof ze even moesten wennen aan het tijdstip en de rust. Heel wat anders dan in het verleden bij Jovink, maar het is dan ook heel andere muziek! Na een uur was het helaas al weer tijd om te stoppen.

Hoewel helaas... de koek was nog niet op. Het intussen wat toegenomen publiek had Danny Vera nog tegoed. Voor het grote(re) publiek bekend geworden door zijn optredens bij het tourprogramma van RTL, maar de liefhebber kende hem al van zijn goede muziek. 'Tomorrow will be mine' klonk de meesten toch wel bekend in de oren. Danny had er duidelijk zin in, en de band ook. Het plezier spatte er vanaf. Vanaf het eerste nummer 'Shadowstalker' zat de sfeer er in. 'Dreamer' leverde mooie momenten, 'I was made for loving you' was leuker dan het origineel en de afsluiting met 'Folsom Prison' van The Man in Black leverde veel applaus op... en de vraag om meer!! Een toegift kwam er nog, maar toen moest Danny Vera echt stoppen, en plaatsmaken voor het volgende feestje in Atak. Als het aan de band lag hadden ze nog wel even door kunnen gaan.