Hooikoorts: BAM Festival

19 mei 2012 - Hengelo

De zomer komt eraan en daarmee ook de verschillende festivals in de provincie. 3voor12 Overijssel heeft alle informatie voor je verzameld, zodat je weet wat er te zien en te doen is. Lees hier alles over BAM Festival.

Hemelvaart is nog maar net geweest, maar de feestjes voor dat weekend zijn nog niet op. Op 19 mei kan iedere festivalbezoeker terecht in Hengelo voor het jaarlijkse BAM Festival. Ondertussen is het alweer de vijfde keer dat het gratis festival plaatsvindt in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. Het is meer dan muziek, het is een cultureel festival voor jong en oud.

Op het BAM Festival zijn 4 podia te vinden. Op de Rabotheater Stage wordt het een feestje, daar zorgen Dancing Dollekamp, André Manuel, Focus, The Backcorner Boogie Band, Blowbeat, Bart Constant, Mala Vita, Dearworld en Boef en de Gelogeerde Aap wel voor. Op de Metropoolstage is er weer volop plek voor Overijssels talent, hier kun je genieten van Salisbury, Roots Creation, Knobsticker, Seven Eleven, Tres Marriori, Monks Avenue en Arthur Adam.

Dan is er nog de Lounge. Hier kun je zittend met een biertje in de hand luisteren naar of met de voetjes van de vloer met Arthur Adam, Bells of Youth, Two to Twelve, Rick Kaez, Freak Strano, Go Go Durango!!!, DJ Sands, J-Roque & Daan, Harddrive, E-Royal & The Kingsz, Sofia Dragt, Mike Jungerius, Bhaertens en Gaarder en Onbeperkt Housbaar. Verder is er nog het Popbelang Stage, de plek voor jong talent. Jonge talenten zullen laten horen wat zij kunnen, het podium wordt afgesloten door SkunkFunk en Burçak.

Programmeur Matthijs Rolleman vindt de hele programmering natuurlijk te gek, maar er springen wel wat favorieten van hem uit: “De opener André Manuel is een solo ding met cabaret, superleuk om de dag mee te beginnen. Voor het oudere publiek hebben we Focus, dat is ook erg leuk. Blowbeat is een pop/rock formatie met sessie muzikanten, erg interessant. Bart Constant is een opkomende dancerock act, hij was ook bij ‘De Wereld Draait Door’. We zijn ook erg blij met Mala Vita, ideaal om ons 5jarig jubilieum te vieren!
Naast bovenstaande muziekacts hebben wij natuurlijk ook erg veel andere dingen. Overdag Bikkel & Bret op het kinderpodium, speciaal met sprookjes voor de kleinsten. Er is een loungetent waar veel Rockacademie-songwriters spelen
(tip!) en 's avonds DJ's draaien. Hier staat DJ Gomes als afsluiter. Vanaf 19:30 uur zenden wij de Champions League finale uit in de "Leuk Dat Je Er Tent". Dus, voetbal mag geen reden zijn om thuis te blijven.

Meer informatie is te vinden op de website van BAM Festival.