De Blauwe Vingers verzorgen nieuw bluesgeluid Zwolle

Stadbus 1 bekend door nummer 'Halte Rechts'

Tekst: Tom Olsman ,

Zwolle is sinds kort een bluesband rijker: De Blauwe Vingers.
Hun debuutsingle kwam onlangs uit en draagt de naam 'Halte Rechts'.

De alternatief, bluesachtige band De Blauwe Vingers heeft voor hun eerste clip iets nieuws geprobeerd. Geen professionele acteurs of cameramensen op de set, maar figuranten uit de stad als acteurs en studenten van het Deltion College achter de camera. De bandleden verspreidde flyers en deden een oproep via internet. Resultaat: dertig aanmeldingen van mensen uit de wijken Stadshagen en Holtebroek die het leuk vonden om zes draaidagen als acteur te dienen

'Halte Rechts'
Halte rechts is zoals gezegd de debuutsingle van het bluestrio - Martijn van Toor, Tse Kao en Anne-Maarten van Heuvelen. Samen met dichter Dennis Gaens schreven de bandleden Halte Rechts. In het nummer bezingt het trio de diversiteit van buslijn 1; de lijn die door Stadshagen voert.

 

 

De Blauwe Vingers
De Blauwe Vingers is het nieuwste project van bluesmaker Anne-Maarten van Heuvelen, onder meer bekend van Black Top en NO Blues. Anne-Maarten zoekt met de band naar blues in het aller daagse. Sinds zijn zeventiende schrijft de frontman al zijn eigen muziek; hij zat in verschillende Nederlandse en Amerikaanse bands altijd gedreven door nieuwe uitdagingen in de muziek. Die nieuwe uitdaging vond hij in Zwolle met De Blauwe Vingers. De band presenteert 24 mei hun debuutalbum “De Blauwe Vingers” in Stadshagen in het Jongerencentrum Level Z.