Superenthousiaste Nijhoff op Bevrijdingsfestival Overijssel

Symfonie-orkest vlamt

Martijn Oldeboer ,

Op het terrein staat zo vroeg al een lekker gevarieerd publiek voor het hoofdpodium. Ook op het podium is het druk te noemen. Het Jeugd Symfonieorkest De Vuurvogel onder leiding van Albert Dam en het Meander-combo begeleiden vandaag de artiesten Lenny Kuhr en Erwin Nyhoff.

Na een drietal nummers van het symfonie-orkest - highlight is de soundtrack van de film Soldaat van Oranje - betreedt Lenny Kuhr het podium. Zij weet meteen het publiek te pakken met haar hit ‘visite’. De samenwerking tussen het grote orkest en Lenny lijkt in eerste instantie wat onwennig maar al snel lijken beide partijen zich meer op hun plaats te voelen.

 

Na Lenny komt een dol-enthousiaste Erwin Nyhoff het podium op gerend. Nijhoff zet in met het nummer ‘for the first time’; een mooi liefdesliedje dat erg goed uit de verf komt met dit grote sympfonie-orkest. Ook 'the River', een cover van Bruce Springsteen, weet het publiek goed te apprecieren.

Nijhof en Lenny sluiten vervolgens een spectaclair eerste optreden af met het nummer ’kom liefste geef me je hand’. Een juiste afsluiter, want nu begint het publiek ook aarzelend in beweging te komen. De toon lijkt gezet.