Soulvolle stem Blaudzun maakt wachten waard

Singer-songwriter voor derde maal op BFO

Tekst: Max Stolk ,

Voor de derde maal staat Blaudzun op Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO). Volgens de aankondiger is de singer-songwriter zichtbaar gegroeid. Een terechte observatie zo blijkt later.

Het begin van het optreden van Blaudzun begint moeizaam. Ze stellen het optreden uit omdat een kabeltje het niet doet. Nadat de problemen met het kabeltje zijn hersteld, checkt een mannetje dit voor de laatste keer. De man wordt goed in het zonnetje gezet door gejuich en goed gemutst gefluit van het publiek. Het is duidelijk: het publiek kan niet wachten op het optreden van Blaudzun.

Als Blaudzun dan eindelijk zelf het podium op komt, gaat het publiek uit zijn dak. De muziek die de zanger ons laat horen is ritmisch, heeft trekken van folklore en is vooral erg meeslepend. Het publiek vindt het geweldig en danst, zingt en klapt mee.

Ondanks dat ieder Blaudzun kent als singer-songwriter heeft hij dit keer een back-up mee. Ditmaal staat de man samen op het podium met een violiste, een drummer, gitarist, een toetsenist en een duizendpoot die de kleinere instrumenten bespeelt. Het geheel brengt een hypnotische sfeer waar alle artiesten in op gaan en Blaudzun dat extra beetje soul toevoegt.

Het publiek is zichtbaar teleurgesteld als het concert dan ook op zijn einde loopt. Het publiek vraagt nog om meer, maar dit zit er niet meer in. De volgende band, Nobody Beats the Drum, staat alweer klaar na de korte maar intense sessie van de soulvolle singer-songwriter Blaudzun.