Kings Of Oblivion spelen koninklijk

‘Muziek is geen hobby, maar een muzikale noodzaak’

Tekst: Max Stolk / Foto's: Willem Stolk en Eddy Dibbink ,

Kings of Oblivion, vijf wat oudere mannen, staan vandaag op BFO op het Sena Talent Stage. De band bestaat uit drie gitaristen, een drummer en een toetsenist. De presentator, Johan Schoterman, stelt ze voor als gezellig lui, maar het eerste nummer dat ze spelen komt niet overeen met deze beschrijving. Kings Of Oblivion openen namelijk met een typisch, gevoelig en rustig luisternummer.

Na deze opening komt de gezelligheid meer tot uiting, dat ook beter past bij deze band en deze samenstelling. Ze spelen lekker ruig en gaan met zijn allen lekker op in hun eigen muziek. De band heeft zichtbaar veel plezier in het spelen en het maken van muziek. Hun muziek bevat meerdere stijlen van reggae, new wave rock ’n roll tot Americana. Deze combinatie heeft een originele klank tot resultaat. Samen met hun goede performance entertainen ze het publiek met deze sound perfect.

Het is een plezier om naar ze te kijken: de drummer die helemaal uit zijn dak gaat, de toetsenist die helemaal los gaat en de gitaristen die alles uit de kast halen. Het optreden van ze is een succes en het is overduidelijk dat deze mannen op de 'Sena Talent Stage' horen. Een echt, leuke festivalband die zeker de moeite waard is om in de gaten te houden.