Zangeres verrassing Black Rose Rebelz

Matig optreden met de juiste vibe

Tekst: Dré Meijer / Foto's: Kay van Bree ,

Als je tien over zeven bij het Hedon Stage rockabilly denkt aan te treffen, dan heb je het mis. Met het biertje in de hand lopen mensen met dezelfde gedachte nietsvermoedend naar het Hedon podium.

Daar aangekomen blijkt Black Rose Rebelz een tweemans-hiphop formatie uit Arnhem. Nog een biertje dan maar en de proef op de som. 3voor12 is niet vies van een beetje hiphop. Jammerlijk genoeg zijn de beats wat simpel, maar pakken ze toch lekker mee. De rhymes van de formatie heeft hetzelfde karakter als de beats. Het is wat oppervlakkig en simpel. Na het intro worden we echter blij verrast door de zangeres, die een geweldige stem heeft.

Het stemgeluid van deze ogenschijnlijk jonge zangeres doet erg denken aan Roisin Murphey van Moloko. Hoewel haar zoetgevooisde stem de kwaliteit van Black Rose Rebelz vele mate vergroot, blijven de raps tegenvallen. Ook publiek heeft moeite de sfeer te begrijpen. Na een aantal nummers lijken de hiphoppers toch het publiek te overtuigen, ze hebben de vibe te pakken. Er wordt nu zelfs meegezongen. Over het algemeen kunnen we na dit optreden concluderen dat Black Rose Rebelz een talentvol duo is dat nog net niet goed genoeg uit de verf komt. Met de zangeres hebben ze al een slag geslagen. Wellicht maakt een live-band het geheel af als een de kers op de slagroomtaart.