Backstage met De Nieuwe Stempel

Interview op BFO

Tekst: Daisy Oosterbaan / Foto: André Scholten ,

Ieder jaar is er weer alle ruimte voor talent uit Overijssel op het Bevrijdingsfestival in Overijssel. Op de Sena Talent Stage staan dé bands acts uit Overijssel die iedereen gezien moet hebben. Natuurlijk gaat dit niet ongemerkt aan 3voor12 Overijssel voorbij.

Een vette hiphopband, dat is een geweldige toevoeging aan de programmering van de Sena Talent Stage. Daar is De Nieuwe Stempel voor gevraagd, een goede keuze.

Voor mij zitten vier heren. Sevak, Bryan, Seb en Bart. Het zijn de mannen van De Nieuwe Stempel. De heren zijn anderhalf jaar bezig en het gaat goed met ze. Ze besloten een keer te gaan jammen en door de verschillende achtergronden werd dit een succes. De grote vraag was ‘Will it blend?’ Nou, dat doet het!
Seb: “We hebben meegedraaid in het Bandcoachingstraject van Burgerweeshuis, van Marjolijn Dokter. Wat een topwijf is dat! We hadden net drie nummers en we kregen het aanbod om een EP op te nemen. We hadden zelf niet het gevoel dat we hier klaar voor waren, maar het was toch echt zo.” Bart: “We doen waar we zin in hebben, we maken de muziek die we te gek vinden. Dat dan uiteindelijk mensen dat oppikken en dat het dan verder gaat is natuurlijk fantastisch.”
Seb: “Op een bepaald punt werden we door Bert gebeld, Bert vroeg ons voor vandaag. We werden helemaal gek.” Bryan: “Vorig jaar hebben we nog gezegd toen we als bezoeker waren, hoe vet het zou zijn om hier te spelen. Nu staan we hier.” Bart: “Ja, het is te gek als mensen in je geloven, daar doe je het voor.”

Behalve het Bevrijdingsfestival zit de band ook niet stil. Seb: “We heben de Wraak van Salland gewonnen, we spelen op Havenwerk Festival, Keizerrijk, Stoppelheane en ook de halve finale van de Doorbraak West. Verder blijven we aan nummers werken en willen we het gaan volhouden, zo lang mogelijk. We maken plezier en dat blijft het uitgangspunt”