Backstage met Burçak

Interview op BFO

Tekst: Daisy Oosterbaan / Foto: Andre Scholten ,

Ieder jaar is er weer alle ruimte voor talent uit Overijssel op het Bevrijdingsfestival in Overijssel. Op de Sena Talent Stage staan dé bands acts uit Overijssel die iedereen gezien moet hebben. Natuurlijk gaat dit niet ongemerkt aan 3voor12 Overijssel voorbij.

De dag openen. De zware taak om het publiek op te warmen. Dit jaar was deze eer aan Burçak Sikar. We kennen hem allemaal nog van Velvet Monk waarmee hij zijn intrede in de Overijsselse muziekscene maakte. Nu is hij overgestapt. Oosterse invloeden, popmuziek en een goede liveband achter zich. Dat is de formule en Burçak is pas net begonnen.

"Ik ben op dit festival terecht gekomen via Bert Bennink. Hij kende mij nog van Velvet Monk en via Renske Spijker had hij gehoord dat het echt de moeite waard was om dit nieuwe project te boeken. Het was een blinde boeking en hij was er net ook enthousiast over. Dat is dus ook heel fijn om te merken. Ik had er geen moeite mee om als eerste te spelen. Het is weer een totaal andere uitdaging, maar het publiek opwarmen is leuk. Ik heb mijn ding gedaan, het publiek moet de energie die daarbij vrij kwam ook absoluut gevoeld hebben."

Het grote voordeel van als eerste spelen is natuurlijk ook dat er nog ruimte is om andere acts te zien. Dus, wat wil Burçak nog checken vandaag.
"Om te beginnen ga ik zeker Colin Meyer nog checken. Ook Stefany June staat op het programma. Aanvankelijk wilde ik ook graag Asteroids Galaxy Tour zien, maar dat wordt hem niet. Colin speelt dan en dat gaat voor."

Het Bevrijdingsfestival is het begin van het festivalseizoen.
"We staan ook nog op het BAM-festival in Hengelo. Wederom een blinde boeking op goed vertrouwen. Het is wel erg tof, want het is naast het Bevrijdingsfestival wel één van mijn lievelingsfestivals in Overijssel. Summer Square komt dit jaar ook weer terug, daar ga ik ook heen voor een mooi feestje. Het is leuk om 2 festivals te spelen. Einde van dit jaar willen we een single en videoclip uitbrengen, nu hebben we de ruimte om aanpassingen te doen en daarmee bezig te zijn. We nemen commentaar van publiek ook zeker mee. Zo vertelde een bezoeker net dat "Crazy" zijn favoriete nummer is. Dat is goed om te weten. Zodra we de single en de videoclip afhebben, dan gaan we voor de optredens op podia en festivals, dan hoeft het niet meer alleen op blinde boekingen of omdat mensen ons hier of op het BAM-festival hebben gezien.