Volwassenen, kinderen en zelfs de hond gaat mee naar het BAM!Festival in Hengelo

Met genoeg te doen op het terrein voor het hele gezin mag je dit toch wel echt een familiefestival noemen

Michelle Harrison ,

Op 19 mei vond dit jaar het jaarlijks terugkerende BAM!Festival plaats in Hengelo. Er was voor iedereen, van jong tot oud, wat wils. Een succesvolle dag.

Bij het binnenkomen van het festival kun je twee kanten op, rechts vind je de wat kleinere podia met een festivalmarkt en activiteiten voor de kinderen, links loopt een pad richting de twee grote podia gevuld met zowel regionale bands als het grotere werk. Deze podia staan tegenover elkaar en de line-ups van deze podia volgen elkaar mooi op waardoor er altijd wat te zien is op het veld. Het is er dus altijd druk en gezellig.

Eerst maar eens de rest van het terrein verkennen, zodat je met behulp van het blokkenschema weet waar je moet zijn voor je favoriete acts. Vandaag zijn er veel verschillende namen waar je uit kan kiezen: wegdromen bij liedjes van Arthur Adam of Sofia Dragt of toch feesten bij Boef en de Gelogeerde Aap of DJ Gomes.

Ook al was de opbouw van het festival heel mooi en overzichtelijk, het was niet gemakkelijk om te slagen in het vinden van de juiste locaties, simpelweg omdat alleen van de twee grote podia de naam duidelijk was. In het midden van het terrein ligt een grote vijver met een pad eromheen waarlangs het festival is opgebouwd. Dit loopt rond en eindigt dus daar waar we binnen zijn gekomen. Als je dit pad volgt, loop je direct tegen een mooi terras aan met een restaurantje aan de overzijde van het pad, gevolgd door een speelplaats voor de kinderen. Zo kunnen ouders lekker een bakje koffie nemen in het zonnetje terwijl de kids heerlijk met elkaar kunnen spelen. Als je verder loopt, kom je al snel aan de andere zijde van het festival waar je een volgend podium tegen komt. Hier vind men allerlei soorten artiesten met een lekker sfeertje. Als je verder het pad volgt, zijn we al bijna rond. Met aan de rechterkant een reuze memoryspel gevolgd door de festivalmarkt, en links nog een klein podium. Op dit podium is de hele middag een act voor de kinderen, gevolgd door de relaxede muziek van enkele regionale artiesten.

De artiesten die de line-up vullen zijn erg afwisselend in hun stijl. Van muziek voor papa en mama van bijvoorbeeld Andre Manuel en het altijd feestelijke Mala Vita, tot muziek voor de kids. Van akoestisch tot reggae, en van dance tot ruige rock! De weergoden bleken het festival ook nog eens goedgezind, wat een festival altijd net iets mooier maakt. De organisatie en de bezoekers kunnen terug kijken op een geslaagd festival. Op naar BAM!Festival 2013!