What happens in Enschede stays in Enschede

The Hot Stewards bouwen feestje in Atak

Karen Wijnen. ,

Oh zo foute, maar toch wel heel vermakelijke 80s covers. Hier had je bij moeten zijn als je er van houdt, maar eigenlijk ook als je er niet van houdt. The Hot Stewards voor de laatste keer in Atak op 7 juli 2012.

De avond op 7 juli 2012 begon met, hoe toepasselijk, een coverband. De band Diss Nie Okay uit Leeuwaarden opende voor een vrij rustige zaal in Atak. De zeskoppige formatie speelde naast bekende covers ook “Hakuna Matata”, een Disney cover van de film The Lion King. Misschien een verband met de bandnaam Diss nie/Disney? Ze sloten de set af met ‘Gay Bar’ van Electric Six waarbij de toetsenist ook besloot mee te zingen en zo de set maar even goed af te sluiten met een grote uithaler.

Intussen begonnen de vaste fans van The Hot Stewards ook binnen te druppelen waardoor de zaal al een stuk gevulder begon te lijken. De bandleden hadden het podium nog niet betreden of de fans stonden al energiek te dansen. De band had veel interactie met het publiek en waren zelf uitgedost in 80s kleding wat goed paste bij hun set.

De show maakte deel uit van hun "Vaarwel Tour" aangezien ze ons lieten weten uiteindelijk nog twee shows in Dordrecht te doen, waar hoogstwaarschijnlijk ook hun vorige zanger aanwezig zou zijn, als ze het geld voor een vliegticket bij elkaar konden krijgen. Dit werd natuurlijk gezegd met een dikke knipoog. Er werd in ieder geval duidelijk gemaakt dat dit feestje wel hét feestje moest worden van The Hot Stewards. Middenin de show kwam een van de fans nog met de vraag of een van de twee zangers misschien zin had om later deze avond nog wat gaatjes te vullen? Wat er later die avond in Enschede is gebeurd? What happens in Enschede stays in Enschede.

Al met al een leuke, energieke show met als afsluiter ballonnen en confetti, wat natuurlijk niet mag ontbreken bij een feestje. The Hot Stewards deden maar liefst twee keer een toegift. Goede covers en af en toe wat eigen nummers, wel veel gepraat maar dat maakte de show er niet minder op. Leuke sfeer! Het belooft nog wat te worden bij de afscheidsshows in Dordrecht. Be there!