Loney Dear en Swelter

Podium Willie Presenteert!

Stijn van Baalen ,

Afgelopen weekend was podium Willie in Deventer het decor van een bijzondere avond. Op het podium stond het Zweedse Loney Dear met support van Swelter.

Loney Dear staat ook wel bekend als Emil. Deze eenmansformatie komt uit Stockholm en bracht zijn eerste album in 2003 uit, 'The Year of River Fontana'. Sindsdien toert hij de wereld rond en zijn er nog vijf andere albums uitgekomen. Het laaste album heet 'Hall Music'. Loney Dear maakt prettige wegdroom muziek, die juist door de rust die zijn meeste nummers uitstralen, soms verassend intensief kan zijn. Als je bands als Mumford & Sons fijn vind zul je Loney Dear ook zeker kunnen waarderen. Op zijn meest recente tour deed hij ook podium Willie in het Havenkwartier van Deventer aan.

Support act Swelter is een lokale band uit Zwolle en zeker geen onbekende in Overijssel. Hun start in 2006 met al snel optredens met grote namen als Bettie Serveert maakte indruk. Het gevolg was dat ze op nationale radio- en tv zenders ook te horen en te zien waren. De vijf jongens brachten in 2008 hun album 'Songs of Distance' uit en verrasten het publiek van Willie deze keer met een akoestische set.

Hieronder een fotoverslag van de avond.