Keiharde metalshow door Superbutt

Topavond voor de Twentse metalliefhebber

Gert-Jan van Veldhuizen. ,

Zaterdagavond was er keiharde metal in Het Front in Vroomshoop. De Hongaarse metalband Superbutt kwam een knallend optreden verzorgen. In het voorprogramma stonden lokale bands Undawn en The Scarlet Claw. Het was een avond om volledig los te gaan voor de metalliefhebbers.

Wanneer Undawn begint met spelen moet de zaal nog volstromen. Het is dus nog niet heel druk, maar dat maakt de vierkoppige band uit Dedemsvaart niets uit. Het geluid staat wat hard, maar het aanwezige publiek schijnt dat niet erg te vinden en geeft gehoor aan het gebaar om naar voren te komen. Een prima opwarmer voor de mannen van Superbutt.

The Scarlet Claw uit Almelo is regionaal gezien een bekende metalband. Er is ongeveer 60 tot 70 man aanwezig wanneer de band begint met spelen. Ze speelden hun eigen repertoire met nummers als ‘The Killing Fields’ en ‘March of the Worthless’. Applaus voor de band uit Almelo in afwachting van Superbutt.

Superbutt was de hoofdact van de avond en dat maakten ze waar. Je hoeft deze band niet te vertellen hoe je sfeer maakt. Alle metalliefhebbers hadden zich bij het podium verzamelt om volledig los te gaan. Een uurtje dat voor de liefhebbers snel voorbij ging met nummers als ‘Figure’ en ‘Gone Far’. Een zeer professioneel optreden van de Hongaarse metalband.

Rond middernacht is het afgelopen en keren de metalfans al snel huiswaarts. De nodige drankjes vloeiden en men ging volledig los bij deze drie metalbands. Voor de liefhebbers was het een fijne avond.