Weinig animo voor Swelter

Goed optreden van beide bands

door: Frans de Kerf. ,

Op deze druilerige vrijdagavond op 14 december nemen weinig mensen de moeite om het optreden van Swelter met in het voorprogramma Kandy Kolored Tangerine bij te wonen. Een weinig inspirerende avond voor deze muzikanten. Hieronder een fotoverslag van de avond.

In het voorprogramma van deze avond stond de Deense band Kandy Kolored Tangerine. Deze band rondom de zanger Tom Moriis is zeker de moeite waard. Met een iets meer afwisselend repertoire zouden ze een goed avondvullend optreden kunnen verzorgen. Hun muziek deed mij denken aan het werk van R.E.M. maar volgens eigen zeggen worden ze geinspireerd door Shoegaze, een subgenre van de alternatieve rock uit de jaren '80 uit Engeland. Deze naam is ontstaan door het spreekwoordelijke staren naar de schoenen door de artiesten tijdens de optredens.

Na een korte opbouwpauze begon het optreden van Swelter. Helaas voor Swelter kwam er geen sfeer in de zaal van Atak, ook al speelden de heren met de nodige inzet en maakten ze er een goed optreden van. Het creëren van een sfeer met ongeveer 20 betalende bezoekers is bijna onmogelijk. Swelter heeft een prettig in het gehoor liggend repertoire. Vooral de nummers 'To No Avail' en 'The Driver' van het album 'Mountains for Everyone' klonken live erg goed. Als een mix van The National, Editors en Madrugada zou je de muziek van Swelter kunnen omschrijven. Naar mijn mening is Swelter een band dat veel meer publiek verdient dan het aantal mensen in Atak. Erg zonde, want het optreden was kwalitatief erg goed.