ArtEZ studievereniging organiseert huiskamerconcerten voor Serious Request

In de week van 18 tot en met 24 December

Redactie Enschede. ,

Voor Serious Request gaat studievereniging DIM huiskamerconcerten organiseren
voor het goede doel. DIM (Diabolus in Musica) is sinds 2012 de studievereniging van het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Het idee is dat studenten van het ArtEZ Conservatorium de artiesten zijn voor het goede doel.

Het plan
De artiesten treden op bij de mensen thuis en krijgen na afloop €20 of meer voor Serious Request. Wij maken hiervan een filmpje tijdens de concerten. Er wordt geflyerd in woonwijken, er worden affiches geplakt en er komt een advertentie in
de plaatselijke krant. Ook gaan we langs bij cafe's en restaurants om te vragen of ze een
van de artiesten willen laten optreden voor geld. Uiteindelijk willen we misschien een groot benefietconcert met alle artiesten die hebben opgetreden op de huiskamerconcerten organiseren. Het filmpje dat gemaakt is van de huiskamerconcerten wordt hier ook getoond.

Hoe?
Op deze site staat een overzicht met alle artiesten die mee doen aan dit initiatief, met een zo breed mogelijk aanbod aan genres en bezettingen. Mensen kunnen hier zelf kiezen welke artiest ze willen, wij regelen vervolgens met de mensen en artiesten een datum om het huiskamerconcert te geven.

Doelstelling
Uiteindelijk is het doel dat de mensen meer dan €20 euro geven en we zoveel mogelijk
geld ophalen. Dingen als een toegift voor extra geld en dergelijke gaan we natuurlijk stimuleren. Ook stellen we aan de mensen voor dat ze vrienden en familie of buren thuis uitnodigen zodat de artiest na het concert met een hoed nog meer geld kan ophalen. Ook is het ons doel om ArtEZ, de studenten van ArtEZ en studievereniging DIM onder de
aandacht te brengen.

Geld
Het geld zullen we uiteindelijk, samen met het filmpje, overhandigen aan de mensen van
Serious Request, het liefst met een van de artiesten als act in het glazen huis.

Serieuze plannen dus van de mensen van DIM. Kijk snel tussen het aanbod van artiesten welke muzikant deze week bij jou een huiskamerconcert kan komen geven. Let's hear it for the babies!