Robbie en Kolossus zijn te snel tevreden

Dieuwertje Kuiper ,

Hiphopduo Robbie en Kolossus brengt hun eerste EP Henkie Sessies op de markt. Een EP die bestaat uit de beats van Kolossus, ook bekend als GVR, en de raps van Robbie. Beide zijn ze ook onderdeel van de rapformatie ZoieZo uit Zwolle.

Met de videoclip Alles op z’n tijd geven Robbie en Kolossus het visitekaartje voor hun eerste EP Henkie Sessies af. De EP bestaat uit de beats van Kolossus, ook bekend als GVR, en de raps van Robbie. Het hiphopduo luidt de EP in met Kersvers Versje. Jammer genoeg is dit een voorbode voor de overige zes nummers, want veel verder dan wat kinderlijke versjes komen ze niet.

De tracks zijn stuk voor stuk futloos, bijna op het flauwe af. Een goede flow en een eigen geluid zijn ver te zoeken. Ook lijkt achter geen van de liedjes een boodschap of emotie te zitten. In de single Alles op z’n tijd wordt gerapt ‘Ik zit en schrijf met een spliff erbij’. Die joint hadden de Zwollenaren misschien beter achterwege kunnen laten. De EP is één lange, voorspelbare zucht aan woorden.

Typerend is dat de meeste potentie schuilt in Yahtzee. Hierin zijn namelijk geen raps te horen, op een inspiratieloos ‘la, la, la, ja, ja’ na. Het is meer een remix van bruikbare reggaebeats waar nog iets mee gedaan moet worden. Het is een basis, maar meer ook niet - een beetje als slappe patat zonder mayonaise. ‘Robbie stopt niet tot ie echt tevreden is’, aldus de rapper in Maagd. Robbie is te snel tevreden...

De EP is een begin, maar ze zijn er nog lang niet.

Zelf oordelen? Luister hier naar de EP.