Je nieuwe vaste dansavond

SABOTAGE maakt Hedon de grootste dansvloer in Zwolle

Tekst: Lizet van de Kamp / Foto's: Anouk Schamper ,

Eén donderdag in maand is gereserveerd voor het nieuwe dansfeest in Zwolle: SABOTAGE. En ook de derde editie was een succes.

SABOTAGE maakt Hedon de grootste dansvloer in Zwolle

Sinds september wordt er iedere maand een donderdagavond in Hedon gereserveerd voor hun nieuwste aanwinst: SABOTAGE. Een dansbare avond vol alternatieve muziek, dubstep, hiphop en electro. Kortom: voor ieder wat wils. HNK (Henk Kanning, Kink FM), Pauluz (Plato, Blizzurd) en $imon (Sparky) zorgen samen met gast-dj’s dat jij de hele avond de voetjes van de vloer hebt.

De derde editie van SABOTAGE begint lekker op tijd, net zoals de vorige twee. Voor 00:00 uur kom je gratis binnen. En ook al kost het entreekaartje maar 5 euro, dat geld willen de meeste mensen liever aan bier uitgeven. Daarom staat Hedon om klokslag middernacht al redelijk vol. Het is fijn dat het feest op tijd begint, en ook dat je lekker lang kunt doordansen.

Bij binnenkomst is het erg druk, drukker dan de vorige twee keer. Heeft het feest al meer naamsbekendheid gekregen, of zijn er gewoon veel mensen blijven hangen na het optreden van Tim Knol? Ik weet het niet, maar gezellig is het wel.

Waar de afgelopen twee keer nog een zekere opbouw in de muziek zat, is deze nu een beetje kwijt. De dj’s wisselen elkaar snel af, en zo verandert ook vrij snel de muziekstijl. Van alternatief stappen ze over naar hiphop, dubstep om daarna weer een vrolijk indie-nummer te draaien. Er ontstaat al snel een pit in het midden van de zaal, waar de jongens stoer inspringen en de meisjes zenuwachtig omheen staan.

Toch is de sfeer goed. Zwolle heeft, wat mij betreft, er een nieuwe dansvloer bij. Inclusief die je wel in de kroegen wil horen, maar nooit gedraaid wordt. Een keer per maand is bijna niet genoeg. SABOTAGE is iets om naar uit te kijken, net als Blizzurd of Beestenboel. Ik ben blij dat het er is, en op donderdag 15 december ben ik er zeker weer bij. Komt dat zien!