Vierde BAM!Festival komt steeds dichterbij

Gratis Hengeloos festival mikt weer op zo'n 10.000 bezoekers

door: Jasper van Poelgeest. ,

Met Caro Emerald had het BAM!festival in 2010 dè act van vorig jaar in handen. Dit jaar prijken opnieuw niet de minste namen op het affiche. Tijd om even te vragen wat er dit jaar staat te gebeuren!

Gratis Hengeloos festival mikt weer op zo'n 10.000 bezoekers

Voor degenen die de afgelopen jaren niet goed hebben opgelet, wat is het BAM!Festival en wat kunnen we verwachten?
Het BAM!Festival is een multidisciplinair festival met als hoofdtak muziek. Maar.. er is ook dans, film, cabaret, sport en er zijn workshops. Er is vanaf 12:00 's middags tot 00:00 middernacht van alles te doen en te beleven. Onze doelgroep is zeer breed: niet alleen de traditionele festivalganger zal zich op BAM! vermaken, maar ook complete families, hiervoor hebben we overdag een kinderprogramma, en zo ook nieuwsgierige mensen. Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer aan de vijftigplussers gedacht.

Wat maakt het BAM!festival zo anders dan ander festivals?
Wij programmeren voor het hele gezin, dus ook voor kinderen. Er is een kindertheater, een kinderhoek, etcetera. Zoiets vind je niet op de doorsnee festivals en maakt BAM! in onze omvang uniek.

Het zijn economisch lastige tijden, cultuursubsidies worden teruggeschroefd Dat lijkt mij geen makkelijke tijd om een gratis festival te organiseren.
Dit jaar viel het eigenlijk wel mee. Volgens mij is het juist weer aan het opbloeien. Tevens zal zeker hebben meegewerkt dat we vorig jaar hebben laten zien dat we een sterk festival neer kunnen zetten met maar liefst 12.000 bezoekers. Ook krijgen we meer medewerking van de gemeente Hengelo, waar we ze erg dankbaar voor zijn!

Vorig jaar hadden jullie het grote geluk dat Caro Emerald, nadat ze was geboekt, groots doorbrak. Hebben jullie dit jaar weer zo'n troef in handen?
Zo'n boeking als Caro was puur geluk, zoiets krijg je niet zo snel weer, de timing was toen perfect. Toch denken we 21 mei minimaal zoveel bezoekers als vorig jaar te halen. We verwachten we wel veel van een band als Stefany June, deze band heeft potentie zeer groot te worden.

Wat mogen we echt niet missen op BAM! 2011?
Ik tip voor iedereen, en vooral voor degenen die ze nog niet kent.. The Kings Of Oblivion, verder de eerder genoemde Stefany June natuurlijk. Tevens gaat Hans Dulfer wel iets speciaals doen... iets met een DJ en contrabassist... dit zou wel eens erg verrassend kunnen zijn! Maar het programma is zo divers dat er voor iedereen wel iets bij zit.

Vier keer BAM!, vier keer André Manuel... puur toeval?
André Manuel hoort bij BAM! Zonder André geen BAM! Hij is er gewoon elk jaar. Wat hij gaat doen, is elke keer ook een verrassing. Hij krijgt gewoon 'carte blanche'. Hij staat overdag gepland en of hij wat uit zijn cabaret programma doet of bijvoorbeeld alleen Fratsen klassiekers... we zullen het dan pas weten!

Het gratis toegankelijke BAM!Festival vindt zaterdag 21 mei plaats in het Prins Bernhard Plantsoen, direct naast het Rabotheater en het station. Het begint om 12:00 's middags en zal tot middernacht duren. Daarna is er een afterparty in poppodium Metropool.

Op het programma staan: Fingers On Fire (rock 'n roll), Cool Genius (pop/ rock), Ruud Weber Band (blues), Coen Wolters Band (acid bluesrock), Colinn (alternatieve rock), Hans Dulfer (jazz), Blaxtar (hiphop), Tres Mambini (drumband), Bertolf (pop/ rock), Dub Step Duo, Filthy Nelly (speedfolk), The Kings Of Oblivion (americana pop), Arthur Ebeling & Fay Lovsky (rhythm 'n blues), Thozes (pop/ rock), Stefany June (pop), Skunk Funk (funk), The Tunes (folk & rock 'n roll), Jazz Combo, André Manuel, Jasper Buiter, Heidi Finnberg, Case Mayfield, DJ Kypski, Freak Strano en een kinderprogramma.