Clueless goes UK

Met een tourbus vol support

door: Ruben Eijsink. ,

Releases in Japan en uitstapjes naar Duitsland bewezen al dat Tim van Doorn en zijn kornuiten niet vies zijn van flirten met het buitenland. Binnenkort is het Verenigd Koninkrijk aan de beurt.

Met een tourbus vol support

De Enschedeërs zijn in het Nederlandse clubcircuit vooralsnog bekend als een erg goed voorprogramma. Het weerhoudt ze er niet van om over de landgrenzen heen te kijken. Een heuse negendaagse tour in het Verenigd Koninkrijk staat in het verschiet.

De tourbus brengt de mannen van Londen tot Glasgow en van Sheffield tot Manchester. Een reis langs steden waar niet bepaald de minste bands vandaan komen. Het is natuurlijk niet zo dat de Britten alleen maar naar The Beatles, The Smiths, Arctic Monkeys en Franz Ferdinand luisteren. De frisse powerpop die makkelijke in een hogere versnelling gaat, zou er zomaar eens goed in kunnen gaan bij de liefhebbers van fish & chips.

Clueless begrijpt dat promotie en steun van fans erg belangrijk is in deze tijden. Je moet je als band op een originele wijze aan het publiek kunnen verkopen. Lees de blog van Niels Aalberts, de expert op dat gebied, er maar op na. Om de achterban te enthousiasmeren en mee te laten genieten van dit avontuur, hebben ze iets leuks bedacht. Onder de naam ‘Met Clueless mee naar The UK’ kon je voor een schamele twee euro je naam laten vereeuwigen op de tourbus van Clueless, die inmiddels al aardig volgeplakt is. Ook werden verschillende sponsoren gezocht, om die sprong over de plas een beetje betaalbaar te maken.

We zijn erg benieuwd hoe de powerpop trots van Enschede en omstreken het gaat doet in ‘The UK’. Op z'n minst zit er een melige tourdocu in. Je kunt ze volgen op twitter, of hou gewoon de site in de gaten. Het wordt spelen en inpakken voor de mannen. De agenda liegt er niet om:

11 maart - Luton
12 maart - London
14 maart - Sheffield
15 maart - Manchester
16 maart - Leeds
17 maart - Glasgow
18 maart - Edinburgh
19 maart - Dog & Parrot, New Castle