Burgerpop Metaleditie Band Interview 4: Deadbeat

"Wij proberen met onze muziek bij te dragen aan een gezonde levensstijl"

Interview: Steven den Boer ,

Aanstaande vrijdag 11 maart zal de Burgerpop Metaleditie plaatsvinden in Het Burgerweeshuis.
Twee Deventerse en twee Overijsselse bands zullen dan Het Burgerweeshuis op zijn grondvesten laten schudden. Deze week stelt 3voor12 de bands aan jullie voor.
Last but not least: Deadbeat.

"Wij proberen met onze muziek bij te dragen aan een gezonde levensstijl"

 

Wat maakt een optreden van Deadbeat uniek?

"We proberen elke show uniek te maken. Je kan van ons iedere keer weer wat anders verwachten. Als Hans Klok van metal hield zou hij er een harde toverstok van krijgen. Deadbeat geeft in tegenstelling tot veel andere bands van begin tot eind een high energy performance. Wij proberen hiermee bij te dragen aan een gezonde levensstijl"

Als er één ding is dat je mag veranderen aan Het Burgerweeshuis voordat je er optreedt, wat zou dat dan zijn?

"Het Burgerweeshuis vinden wij een ontzettend mooie plek, maar als je ons een paar biertjes in een koelkast stopt zijn we eigenlijk ook al tevreden."

Jullie geven voor Burgerpop een meet and greet met Luuk weg. Wat is er zo bijzonder aan Luuk?

"Luuk is heel knap, slim, mooi, gespierd, sexy, verzorgd, ruikt altijd goed, maakt andere mannen jaloers, brengt bij alle meisjes het hoofd op hol, is een verschrikkelijk goede muzikant, maar bovenal......Luuk!"

Als je op Spotify naar 'Deadbeat' zoekt, krijg je Canadese dub te horen, wat gaan jullie daar aan doen?

"Interviewers die naar Deadbeat zoeken op Spotify krijgen altijd een biertje. Stellen ze een vraag over Deadbeat/Spotify, verdienen ze een extra biertje. We gaan de Canadese Deadbeat binnenkort uitnodigen voor een backyard brawl. Last man standing wint, en mag de naam van de band/act behouden."

Een 'deadbeat' is een nietsnut, klopt dat ook als je naar de bandleden kijkt?

"Nee hoor, integendeel. Ieder van ons doet bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Zo geven Donovan en Stef iedere zaterdagochtend een bloemschikcursus aan geïnteresseerde senioren, staan Daan en Stijn één keer per week in de keuken van kinderdagverblijf " 't Hoerejong" en is Luuk toiletjuffrouw bij de Hema."

Kennen jullie de andere bands die 11 maart spelen en zo ja, hebben jullie een favoriet?

"We kennen de andere bands, maar hebben nog niet eerder samen met Grim Ordeal op de planken gestaan (Luuk wel, maar in een andere band). Er is niet echt een favoriet, iedere band heeft zijn eigen goede eigenschappen, maar natuurlijk ook slechte, waar we dan weer het meest van houden."

 

De Burgerpop Metaleditie zal plaatsvinden op vrijdag 11 maart 2011. De zaal is open vanaf 20.30 (aanvang 21.00). Entree bedraagt 5 euro.