Burgerpop Metaleditie Band Interview 2: Grown Cold

"Show us what you're made of!"

Interview: Steven den Boer ,

Aanstaande vrijdag 11 maart zal de Burgerpop Metaleditie plaatsvinden in Het Burgerweeshuis.
Twee Deventerse en twee Overijsselse bands zullen dan Het Burgerweeshuis op zijn grondvesten laten schudden. Deze week stelt 3voor12 de bands aan jullie voor.
Maak kennis met: Grown Cold.

"Show us what you're made of!"

 

Wat maakt een optreden van Grown Cold uniek?

"Onze muziek is no-nonsense en recht voor z'n raap; harde deathmetalcore. Met invloeden uit oldschool punk hardcore, deathmetal en metalcore zetten wij een ontzettend energieke show neer met genoeg harde, groovy en opzwepende riffs om je buurman tot moes te pompen."

Als er één ding is dat je mag veranderen aan Het Burgerweeshuis voordat je er optreedt, wat zou dat dan zijn?

"Een hoger plafond, zodat we onze kop niet stoten als we los gaan."

Jullie hebben aangegeven meer in Europa te willen gaan touren. Hoe gaat jullie dit aanpakken?

"Touren en Europa zijn grote woorden. Het gaat beginnen met shows boeken in het buitenland die je kan afreizen in een busje. Een paar venues in Duitsland en België zijn zeer waarschijnlijk. Ook hebben we contacten met organisatoren voor shows in Polen."

Kennen jullie de andere bands die 11 maart spelen en zo ja, hebben jullie een favoriet?

"We kennen ze allemaal. Grim Ordeal is een nieuwe band die (net als onze band) bestaat uit muzikanten die al eerder in bands hebben gespeeld, en dat is te horen.

De boys van Deadbeat kennen we ook al een tijd. Wij zijn vaak in Twente te vinden, waar zij bekend staan om hun energieke, grappige mix van muziekstijlen die zij partycore noemen.

Striking Justice heeft al flink naam gemaakt door heel veel op te treden. Onze frontman George was voor de oprichting van Grown Cold nauw betrokken bij Striking Justice. Daarom is het vanzelfsprekend dat we ondanks verschillen in muziekstijl veel met elkaar optreden. Mede dankzij Striking Justice heeft Grown Cold een snelle groei doorgemaakt."

Is er nog iets dat jullie kwijt willen aan de mensen die 11 maart komen?

"Show us what you're made of!"

De Burgerpop Metaleditie zal plaatsvinden op vrijdag 11 maart 2011. De zaal is open vanaf 20.30 (aanvang 21.00). Entree bedraagt 5 euro.