Paceshifters tekent platendeal bij Suburban Records

15 oktober ligt het debuutalbum One For The Road in de winkel

Redactie 3VOOR12/Overijssel ,

Gisteravond gaven Suburban Records en Paceshifters elkaar in Haarlem het ja-woord bij het klassieke ondertekenen van het contract dat ervoor zorgt dat op 15 oktober aanstaande de debuut-CD van de Paceshifters in gans de Benelux in de winkel zal liggen: One For The Road.

15 oktober ligt het debuutalbum One For The Road in de winkel

De samenwerking tussen deze twee partijen is, hoewel zeer verstandig, allesbehalve een verstandshuwelijk. Ronald Draijer, eigenaar van Suburban Records laat weten: "Vorig jaar brachten we al een single van deze rock 'n roll-belofte op vinyl uit. Onze A&R-manager bleef de drie knullen volgen en toen ze genoeg nummers hadden geschreven voor een indrukwekkende debuut-cd, hebben we ze benaderd voor een platendeal. We hebben met ons stok- en paradepaardje Peter Pan Speedrock de rock 'n roll-veteraan op stal staan, maar nieuw veelbelovend talent is natuurlijk welkom!"

Ook de broertjes Paul & Seb Dokman en Koen Klarenbeek hoefden slechts een nanoseconde na te denken over deze zo belangrijke stap. "Niet alleen vanwege onze helden van Peter Pan Speedrock wilden we graag een deal met deze platenmaatschappij", meldt zanger-bassist Paul. "Het is gewoon een gaaf label met de juiste uitstraling en de juiste mentaliteit: de liefde voor muziek straalt er vanaf en dat is bij ons volgens mij ook wel het geval. En ook met de mensen die er werken hebben we een click. uziekliefhebbers die hard werken, maar buiten kantoor altijd te porren zijn voor een feestje."

Zoals gezegd komt One For The Road op 15 oktober uit in de Benelux. De cd combineert de energie van de Ramones met de rock 'n roll van de Hellacopters en Foo Fighters-bluf en ragt er (lucky) 13 songs in 43 minuten doorheen. Op zaterdag 16 oktober vindt de officiele cd-presentatie in het Burgerweeshuis in Deventer plaats. Daarna gaat de band het hele land door met het rondreizende circus 'The Sound of the Rock 'n Roll Underground Tour'.

Paceshifters is een nieuw punk/hard/speed/garagerock 'n roll-trio dat zichzelf als ultieme doel de totale en algehele werelddominantie heeft gesteld. De middelen daartoe zijn compromisloze goudeerlijke rock, eindeloos op tournee gaan en elke druppel lichaamsvocht op het podium eruit persen, net als hun grote voorbeelden altijd gedaan hebben en nog immer doen.

Suburban Records werd bijna twaalf jaar geleden in het leven geroepen met als doel getalenteerde rockbands een vrije opvoeding te geven. Inmiddels herbergt de catalogus van Suburban een keur aan kwalitatieve (inter)nationale bands zoals Peter Pan Speedrock, Hermano, Keith Caputo, Kingfisher Sky, Exile Parade, The View en recentelijk The Ettes en nu dus ook Paceshifters.