Winnaars Pulsecontest schitteren in 'Het Paradijs'

Sideditch sluit als winnaar van 2009 af met veel nieuw nummers

door: Jasper van Poelgeest. ,

Kickstart is dè avond van Metropool voor jong talent om te laten zien wat ze in huis hebben. Vanavond staan de winnaars van de Bornse Pulsecontest op het podium van Metropool. Met MilouIsYourMusic, Re#odd en winnaar van 2009 Sideditch op het affiche belooft dit alles behalve een saaie avond te worden!

Sideditch sluit als winnaar van 2009 af met veel nieuw nummers

Redelijk wat mensen hebben de regen getrotseerd om op deze fijne avond 30 september te genieten van regionaal talent. Als eerste speelt vanavond MilouIsYourMusic, oftewel de 17-jarige Milou Pasveer. Afgelopen jaar won ze op spectaculaire wijze de Pulsecontest. Hoe jong ze ook is, ze weet het publiek behoorlijk te bespelen en hoewel ze maar in haar eentje is, houdt ze de aandacht goed vast en verveelt ze geen moment. Op 'Laura Jansen' achtige manier speelt ze Kings of Leons' 'Use Somebody', maar dan op gitaar. In eigen nummers is ze ook erg bedreven. 'I Want You Back' is zo'n nummer dat lekker blijft hangen. Dat ze weet waarover ze zingt is van haar gezicht af te lezen. Ik ben erg benieuwd hoe ze op haar demo klinkt!
 
Natuurlijk mag publiekswinnaar Re#odd niet ontbreken op deze Pulsecontest avond. Met overtuigend veel stemmen lieten zij in de finale de andere finalisten achter zich. Dat deze band ook nog uit jonge mensen bestaat valt niet te horen aan hun volwassen geluid. De invloeden van hun ouders muziekcollectie is dan ook goed te horen. Zangeres Tess draagt de band en weet met haar stem flink te overtuigen waar andere bandleden soms nog een beetje onwennig kijken. Het is heel goed te merken hoeveel plezier deze band heeft in het maken van haar muziek, dat stralen ze ook uit naar het publiek.
 
Afsluiter van deze avond is de Denekampse band Sideditch, zij wonnen in 2009 van onder andere Kleazer de finale van de Pulsecontest. De eenheid van deze band valt moeilijk anders te omschrijven als zeer hecht. Met m'n ogen dicht voel ik de melancholische stem van zanger Dirk Scholten tot diep in m'n ziel en voor me zie ik een Nick Cave-achtige persoon. Met m'n ogen open een ongeschoren jongen die z'n teksten de microfoon in zingt alsof z'n leven er vanaf hangt. Erg overtuigend! Het is fijn om te horen dat ook de nieuwe nummers die Sideditch ten gehore brengt, erg lekker in het gehoor liggen en erg goed uit de verf komen. Natuurlijk vergeten ze de nummers van hun demo niet en klinken bijna net zo strak als op het schijfje. De vraag is wanneer deze band in de voetsporen van streekgenoten als Velvet Monk en The Kings Of Oblivion hun prachtige nummers aan heel Nederland ten gehore zullen brengen.... Sideditch... wij zijn er klaar voor!