Stevie Ann klaar voor de radio

Gouden keeltje pakt publiek in

Tekst: Nancy Boswerger / Foto's: René Vink. ,

Stevie Ann zet 23 oktober een sterk optreden neer in het Metropool. Met het grootste gemak beweegt ze zich tussen verschillende octaven. Stevie Ann is ijzersterk, maar verrast of shockeert niet.

Gouden keeltje pakt publiek in

Kwetsbaar staat hij op het podium voor het publiek van Stevie Ann. Alleen met zijn gitaar en mondharmonica probeert John Henry zaterdag 23 oktober de mensen in te pakken. Zijn sterke en mooie stem met veel variatie maakt dat het publiek in het Metropool stil met hun hoofden knikt. De muziek van de Brabander ligt lekker in het gehoor maar megasterk kan het optreden niet genoemd worden. Tijdens zijn eenzame optreden, normaal treedt hij op met een band, ontbreekt de volume en diepte die je tijdens een optreden verwacht. Het is kaal. Het kwetsbare is op het eind niet meer charmant, maar gewoon kwetsbaar.
 
“Wat heeft John Henry een mooie stem hé? Hij stemt ook onze gitaren.’’ Stevie Ann vraagt nogmaals een applaus voor John. Hij hoort bij de crew van Stevie Ann, ze hebben zelfs een duet op de planning staan. Waar het bij John aan body ontbrak, heeft Stevie Ann het te over. Goede muzikanten, goede muziek. Het swingt en het klopt. De muziek van Stevie Ann is lekkere luister- en heupenwieg muziek.  Het publiek in Metropool geniet zichtbaar. De muziek van Stevie Ann is dermate toegankelijk dat elk nummer zó de radio op kan.
 
De toegankelijkheid is het aantrekkelijke aan de muziek van Stevie Ann en tevens haar valkuil. Alle nummers liggen lekker in het gehoor, elk nummer klopt en de teksten zijn sterk. Dit zorgt er echter voor dat nummers op elkaar lijken en dat de afwisseling subtiel is. Stevie Ann is ijzersterk, maar verrast of shockeert niet. Dat er zuiver gezongen en gespeeld wordt, verdient een pluim. Toch was een slippertje geen ramp geweest. Een foutje maakt muziek juist interessant en menselijk. Er had meer een randje aan het optreden van Stevie mogen zitten.
 
Over het optreden van Stevie voor de rest geen slecht woord. Alleen al haar stemgeluid  is een reden om haar een keer op te zoeken. Een gouden keeltje dat de hoogste en laagste noten door de microfoon schalt zonder een druppeltje zweet. Stevie zingt met het grootste gemak, tenminste zo lijkt het, het ene naar het andere nummer. Ze is ook niet vies van een beetje improvisatie. Een goed optreden met een tevreden publiek. En nu maar wachten tot Stevie’s echte radiohit.