De offensiefbands vertellen…

Verzamelinterview van de bands die het offensief wisten uit te verkopen

Tekst: Daisy Oosterbaan & Liv Krake / Foto's: Marieke Waalwijk. ,

Het offensief in Atak. Je kent het, of misschien niet. Op zaterdag 25 september hebben de vijf bands er in ieder geval voor gezorgd dat de Saxionzaal van Atak uitverkocht was. In dit artikel leer je de bands beter kennen.

Verzamelinterview van de bands die het offensief wisten uit te verkopen

Het offensief is met het nieuwe seizoen van Atak een nieuwe weg ingeslagen. Vanaf nu verkopen de bands zelf hun kaarten en helpen zij actief in de promo. De organisatie wist niet wat ze overkwam en op de woensdag voor het offensief mocht er al aangekondigd worden dat het uitverkocht was. Hieronder maak je kennis met de bands die dit succes op hen naam mogen bijschrijven.

Rusty Razors
“Wij zijn de Rusty Razors. Wij zijn sinds begin 2010 aan het spelen in deze formatie. Onze muziek is moeilijk te definiëren. Hard rock met een swing komt bij benadering nog het meest dichtbij. Eigenlijk zijn we continu aan het experimenteren met verschillende genres door elkaar. Het offensief in Atak is een mooie kans om aan een groot publiek te laten zien wat je kan. Zo sta je in een klein café, hier sta je voor een gevulde zaal, erg gaaf! Buiten dat om is het ook goed geregeld, de bands zelf betrekken bij de voorbereiding op de avond door middel van eigen promo en eigen kaartverkoop is leerzaam en geeft uiteindelijk een voldaan gevoel. Andere toffe bands vinden wij Face The Fact en Orange Maplewood. Face the Fact zit strak in elkaar, hebben een goede performance en sound. Evenals Orange Maplewood die heerlijk de oldskool in hun muziek hebben verweven.”

“Een hoogtepunt is de finale van de Grote Prijs van Twenterand. Het totaalplaatje klopte hier; mooie locatie, lekker geluid en achteraf goede feedback. Het Herfstoffensief kan ook in ons rijtje met hoogtepunten; gewoon top geregeld! We zouden graag gaan touren in het buitenland, we zijn actief bezig met die plannen. Het is goed voor de ervaring en ook voor de teambuilding. Want, uiteindelijk komt het daar op neer bij een band. Je bent een team en daar moet je het mee doen. Het belangrijkste is om je hart erin te gooien, maak je niet druk om wat anderen zeggen, maar sta achter je eigen ding. Behalve mooie liedjes moet je ook energie steken in shows krijgen, dat is het begin stadium toch echt je eigen verantwoording. You can’t have it all, but the least you can do is try!”

Grown Cold
“Wij maken een mix van death- en metalcore met een beetje hardcore in het achterhoofd. We bestaan sinds 2009 en komen uit Hengelo en Deventer. Ons motto is om overal een feestje van te maken en iedere zaal ombouwen tot een slagveld. Het offensief in Atak is een mooi initiatief om lokale bands een podium te bieden. Het kaarten verkopen via de bands is ook erg goed uitgepakt. Dit in combinatie met de lage prijs zorgt voor een volle zaal. Dat is als band gewoon goed! Andere bands uit Overijssel die wij tof vinden zijn Striking Justice, al zou het alleen al om de baard van Joost zijn… Verder natuurlijk Kudra Mata, een voorbeeld voor ons, en Troops of Doom. Met Troops of Doom is het altijd party! Het belangrijkste voor bands uit Overijssel is dat je veel optreedt en veel contact met podia onderhoudt. Maar, belangrijker is om plezier er in te blijven hebben.”

“Onze allereerste gig in café de Stam in Almelo was een hoogtepunt voor ons. Het publiek ging he-le-maal wild. Het was een voorronde voor de Grote Prijs. We hebben nog gewonnen ook die avond! Ons toekomstdoel is zoveel mogelijk optredens doen en een dikke party bouwen. Ook zouden we graag verder Europa in willen trekken. We gaan uit van ons motto: ‘These are our glory days!’. Laat het maar op ons pas komen!”

This is my happy face
“Wij zijn This Is My Happy Face. We maken ongeorganiseerde muziek. Je kan het hardcore of rock ‘n roll of punk noemen. We zijn eigenlijk gewoon drie mannen die er heel veel plezier in hebben in harde muziek maken! Het offensief is voor lokale bands de kans om op een profesioneel podium te spelen. De organisatie is goed en er zijn hier veel gezellige mensen en bands. Andere te gekke bands uit Overijssel vinden wij toch wel Captain Lee & The Cockswains (lekkere harde Turbojugend), Troops of Doom (fucking lomp en hard), Kudra Mata (super strakke metalcore waarvan oe de ball’n uut de box kockn), Faces of Cain (METAL!) en natuurlijk niet te vergeten Striking Justice, (keiharde 074 hardcore). Het is als band belangrijk in deze omgeving dat je je eigen ding blijft doen en je door anderen de weg laat wijzen. En je moet nooit vergeten om plezier te hebben!”

“Een hoogtepunt was een optreden in de Kroeg in Oldenzaal. Gezellig publiek dat een biertje dronk en die meegingen in onze gekte. We hebben toen niet geweldig gespeeld, maar we hebben wel goede contacten opgedaan voor andere shows. Ook de Pimpelaar in Enschede was tof! We hebben de kleine kroeg zo vol mogelijk gepropt. De tent ging kapot, het was totale hardcore! Wat de toekomst ons brengt? We hopen op veel shows, toffe tours en records”

Milou isyourmusic
“Ik ben Milou, een vrolijke meid die van muziek en het leven houdt. Ik ben een singer-songwriter en mijn stijl valt te omschrijven als akoestische pop/rock met een rauw randje. Het offensief is geweldig! Er wordt goed voor je gezorgd als band, zowel in het voortraject als op de avond zelf. Het is een gezellige bijeenkomst en ik vind het een geweldige kans voor jonge bands om meer naamsbekendheid te krijgen. Wat betreft andere bands uit Overijssel ben ik groot fan van Fingers on Fire. Het is te gek wat zij doen! Goede muziek, ja, ik ben er als eerste bij als zij een cd uitbrengen!”

“Summersquare 2010 was een hoogtepunt. Het was geen lange show, maar… de sfeer, de mensen, het weer. Super ervaring. Ik zal graag in de toekomst willen rondtouren met een eigen band. Gewoon in een old skool Volkswagen busje daarheen rijden waar de muziek leeft. Wellicht klein en gezellig of misschien juist heel groot. Dat maakt mij eigenlijk niet uit. Het is het meest belangrijkste dat je in jezelf gelooft en doorzet. Doorzetten en doen wat je wil!”

EverBreak
“Rock met metal invloeden! Daar staat EverBreak voor! Onze show op het offensief was onze eerste officiële show en dat is erg leuk! Het concept dat we zelf de kaarten verkopen is een succes. Zo kun je meer mensen interesseren voor wat er tijdens een offensief gebeurt, je kunt de mensen persoonlijker bereiken. Andere goede bands uit de provincie zijn A La Din, Symphony of Destruction, Face the Fact, One Bullet Left, See My Sollution, Chiraw, Kudra Mata, Velvet Monk, Deadbeat, Chirra Nava en laten we ook Miss Montreal niet vergeten. Stuk voor stuk goede bands!”

“Hoogtepunt zover waren de opnames van een clip voor 20minutes.nl, een concept van de crew achter 3FM Serious Talent. We hopen nog veel optredens te kunnen gaan doen en hier ook geld mee te verdienen zodat we een goede cd kunnen maken. In ieder geval zodat we in de band kunnen investeren zodat we kunnen blijven groeien. Belangrijk voor bands is tegenwoordig toch wel de sociale media. Gebruik dit om jezelf te promoten, maar blijft wel een beetje bescheiden."