He he, eindelijk metal

Carved in Gold geeft een uitstekend eerste optreden in de horeca sinds de oprichting van de band

Tekst: Daan van Doorn / Foto's: Eddy Dibbink ,

Deventer Muziek Totaal is een muziekfestival in de binnenstad van Deventer. Diverse bands spelen in de talloze cafés en het publiek kan hier gratis van genieten. Onder het mom: “support your own locals” breng ik op donderdag 28 oktober een bezoek aan Bierencafé De Heks en geniet van één van de eerste optredens van de Deventer band Carved in Gold.

Carved in Gold geeft een uitstekend eerste optreden in de horeca sinds de oprichting van de band

 Bij binnenkomst in het café is de eerste gedachte van uw schrijver: "hè hè, eindelijk metal". Een overdonderend begin van een metal band die nog maar net begonnen is met optreden. De drummer is zowel technisch als muzikaal erg goed. Af en toe heeft hij de neiging om de boel wat op te jagen. De bassist en de gitarist brengen Metallica geluiden, afgewisseld met een Iron Maiden drum. Back to Basic! De stem van de zangeres moest even warm worden, en slaat soms iets te ver over bij de eerste twee nummers. Vanaf het derde nummer gaat het helemaal goed. Een briljante stem, die zo van Guano Apes af kan komen, vult het headbangende kwartet prima aan.

Op het moment dat de aandacht van het publiek wat wegzakt doordat de band de rustigere nummers heeft ingezet, gaat het tempo weer omhoog. Het publiek knikt mee op het ritme en de muzikanten gooien nu alles in de strijd. De gitarist en bassist komen nu eindelijk in beweging, na hun statische start. De zangeres en drummer zijn ook in hun element en krijgen het café plat.

Na het concert kan er geconculeerd worden dat er in deze band bijzonder veel potentie zit. De muzikanten zijn niet gewoon goed, maar begaafd. Het hele plaatje klopt muzikaal en dit belooft echt wat voor de toekomst. Zelf had ik niet verwacht dat de zangeres een dusdanig goede stem zou hebben. Wellicht van te voren inzingen, zodat de stem bij aanvang direct goed warm is. De spijkerbroek van de bevallige dame doet wel een klein beetje afbreuk aan haar verschijning. Dress to impress! Dan krijg je het publiek de volgende keer nog meer plat dan deze avond. Hulde!