Studentertainment op de schop

Cultureel podium, van en voor studenten, stopt

Tekst: Nahrin Aslan ,

De toekomst van Studentertainment is onzeker. Stopt het project, of blijft het toch bestaan? Coördinator Justin Daems aan het woord.

Cultureel podium, van en voor studenten, stopt

Vanuit het Vliegende Paard organiseert Studentertaiment alweer zes jaar wekelijks culturele activiteiten voor studenten in Zwolle. Met succes want, Studentertainment is een begrip geworden. Studenten kunnen elke woensdagavond in de bovenzaal van het café een activiteit bijwonen. Het project krijgt veel waardering,  maar de bezuinigingswoede op culturele projecten raakt nu ook Studentertainment. Christelijke Hogeschool Windesheim zet de geldkraan misschien wel dicht. .

Justin Daems is als docent van de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming (CMV) aan de Hogeschool Windesheim betrokken bij Studentertaiment. Het project is naast een cultureel podium ook een leerwerkplaats voor CMV-leerlingen. ´We zitten bewust niet in Windesheim maar, in het Vliegende Paard anders werd Studentertainment toch iets te schools. Het is juist de bedoeling dat onze leerlingen in aanraking komen met de praktijk´, zegt Daems.
De docent is naast de coördinator ook de ´baas´ binnen Studentertaiment. Zijn aanstelling, en daarmee gelijktijdig het hele project, ligt onder vuur. ´De Raad van Bestuur van Windesheim heeft besloten dat mijn aanstelling misschien wordt weg bezuinigd´, vertelt Daems. Echter, de plannen van de Raad zijn nog niet definitief. Over de toekomst van Studentertainment krijgt Daems in mei meer te horen. .´Het is nog niet duidelijk of Studentertainment nou helemaal wordt opgeheven of in een andere vorm doorgaat. Je ziet het vaker in tijden van recessie. Culturele projecten worden vaak weg bezuinigd. Nu zijn wij misschien aan de beurt. Het zou erg jammer als dat zou gebeuren.´