Hedon en Popfront gaan bestuurlijke fusie aan

Organisaties willen Zwols popklimaat verder stimuleren

Tekst: Marleen de Roo / Foto's: Wendy Groot Roessink ,

Poppodium Hedon en Stichting Zwols Popfront hebben afgelopen vrijdag een intentieverklaring ondertekend, waarin een bestuurlijke fusie in 2011 wordt uitgesproken.

Organisaties willen Zwols popklimaat verder stimuleren

Vrijdagmiddag werd er in het pand van Hedon en Stichting Popfront een klein feestje gevierd. Met een brede glimlach op het gezicht, tekenden vertegenwoordigers van de organisaties Stichting Zwols Popfront en poppodium Hedon de intentieverklaring. Hierin wordt uitgesproken om in 2011 een bestuurlijke fusie aan te gaan.
Anne Riemersma (directeur Hedon), Patricia van Til (voorzitter Popfront), Conan Zijm (secretaris Popfront) en David Sportel (penningmeester Popfront) tekenden deze intentieverklaring.

Hiermee zetten Stichting Zwols Popfront en poppodium Hedon een flinke stap om beide organisaties samen te voegen. De ondertekening werd naderhand gevierd met een aantal drankjes.
Er zijn veel aanleidingen waarom beide organisaties met elkaar in gesprek zijn over een vergaande samenwerking. Zo zetten beide stichtingen zich in voor de popcultuur in Zwolle, zien ze kansen om de popcultuur in deze stad een impuls te geven en willen ze er naar streven om een ontmoetingsplaats te zijn voor artiesten, muziekliefhebbers en iedereen die zich thuis voelt in een culturele omgeving. Daarnaast zitten beide organisaties al in hetzelfde pand. 

Bovendien willen de organisaties de backoffice delen, gezamenlijk inkopen en het verder kunnen openstellen van de oefenruimtes. Om dit goed te kunnen stroomlijnen, is het de bedoeling om de activiteiten ook juridisch onder te brengen in één stichting.

Popfront staat er om bekend zich te richten op amateurmuzikanten en semiprofessionele bands. Ook is het pand van Popfront geroemd om de oefenruimtes en een opnamestudio. Hedon heeft een zeer succesvol jaar achter de rug waar het bezoekersaantal groter was dan ooit tevoren. Hedon heeft naast vele grote namen, ook projecten gericht op de ontwikkeling van opkomende lokale en regionale bands. Samen willen ze zich inzetten om een gezond popklimaat in Zwolle verder te stimuleren.