Een geslaagde Metal Front Twente avond

N.O.S., Skaldgrim, Bloody Remains en Bloodsin at de vleugel in Nijverdal

Tekst en foto's: Youri Heuven ,

Met Front Twente heeft een geslaagd avondprogramma georganiseerd met bands als N.O.S, Bloody Remains en Bloodsin. Een avond vol zware metalen en headbangende metalheads.

N.O.S., Skaldgrim, Bloody Remains en Bloodsin at de vleugel in Nijverdal

Met Front Twente heeft een geslaagd avondprogramma georganiseerd met beands als N.O.S, Bloody Remains en Bloodsin. Een avond vol zware metalen en headbangende metalheads.


Een nieuw bestuur een frisse wind? Hier lijkt het wel op. Gezien de reacties van het publiek en de nieuwe initiatieven van het huidige bestuur. Pure noodzaak blijkt dit ook aangezien het Metalfront aardig in de problemen lijkt te zitten. Eén troost:  na avonden als deze zal het daar snel vanaf zijn.
Het lijkt er zelfs op dat het metal front zijn blik in de toekomst wil verbreden naar aanverwante stromingen zoals rock en progressieve rock. Maar vanavond staat ouderwetese metal op het programma.
Tegen acht uur stroomt wijkgebouw de vleugel, thuishaven van het Metalfront Twente, redelijk vol. Afgaande van de reacties in de zaal blijkt zo’n goede opkomst lang geleden.

N.O.S
Na een vertraagde start van drie kwartier wegens technische problemen start opener Not Otherwise Specified of te wel N.O.S. Een band bestaande uit vrienden van elkaar die voornamelijk muziek maakt voor de fun. Dit betekend gemiddeld één optreden per jaar in hun 5-jarig bestaan.
Een leuke opener om het publiek wat warm te draaien, toch mist de band dat beetje routine om echt te overtuigen. Daarnaast is het jammer dat de band weinig gebruik maakt van de tweestemmigheid: de zanger en de meegruntende zangeres.

Skaldgrim
Als tweede is Skaldgrim aan bod. Skaldgrim is zo'n anderhalf jaar geleden ontstaan uit de as van Burning Hatred. Volgens zanger Erik is Skaldgrim een band met als doel 'lekker muziek maken en Guiness drinken'. Dit is niet geheel terecht gezien het feit dat de band bezig is met een videoclip lijkt en dus heeft de band dus ook serieuze plannen. De band zet vanavond een degelijke set neer wat zo af en toe doet denken aan de band Amon Amarth. Een fijn detail is  dat er zo nu en dan naast de grunts geprobeerd wordt clean te zingen. Dit behoeft echter nog wat werk. Al met al een band die op de goede weg lijkt te zijn.


Bloody Remains
Na het melodische van Skaldgrim is het nu tijd voor het toch flink stevigere Bloody Remains. Een, band die vanaf 2007 aan de weg timmert. Enige wapenfeit is momenteel nog de demo Party Hard at the Graveyard. De band is inmiddels druk bezig met het full-length album Hammertime dat begin 2011 in eigen beheer uitkomt.  Bloody Remains: een heftig stevig pot death metal waarbij de soms manisch overkomende zanger het publiek tervergeefs probeert over te halen tot een pit. Een goede strakke set. Dit betekend dat deze bandwat belooofd voor de toekomst.


Bloodsin
Als laatste is aan Bloodsin aanbod. Al snel blijkt die de publiekslieveling te zijn. De band is bezig met hun tweede album dat volgend jaar uitkomt naast hun huidige album en de twee demo's.
Ze laten duidelijk merken dat ze een afsluiter zijn getuige hun stevige strakke set die er inhakt. De zanger van Bloodsin krijgt daarnaast als enige het publiek over de streep tot een flinke beukpartij. Dat hij zelf ook regelmatig het publiek in springt helpt daarbij.
Jammer genoeg moet  de band de set inkorten wegens de vertraagde start Bloodsin blijkt een degelijke afsluiter van de avond wat. Maar met zeven jaar podium ervaring verwacht men ook niet anders.

Al met al een geslaagde avond, dat zeker een trend heeft gezet voor de metalavonden die volgen. Op naar de volgende Metalfront Twente avond.