“De jury zag in dat we het meest festivalklaar zijn”

Make It Count wint Stairway to Hedon

Tekst: Lizet van de Kamp ,

Make it Count is de grote winnaar van Stairway to Hedon. De band maakte volgens de jury de meest complete indruk en was het meest festivalklaar. 3VOOR12/Overijssel zat na afloop van de finale even met de poppunkband aan tafel.

Make It Count wint Stairway to Hedon

Make It Count heeft donderdagavond de finale Stairway to Hedon gewonnen. De poppunkband ging daarmee The Doots, De Alliantie en ZoieZo voorbij. Volgens de jury maakte de band de meest complete indruk, hadden ze een professionele houding, de beste uitstraling en was de band er het meest klaar voor om de wijde wereld in te kunnen en op te treden. De band uit Kampen bestaat uit vier bandleden (Steve, Ruben, Leon en Sun) en wordt vooral geïnspireerd door Boys Like Girls, Make Believe en Destine. 3VOOR12/Overijssel zat na de uitslag van de finale met Make It Count aan tafel.

Waarom hebben jullie gewonnen?
We denken dat het komt omdat we de meeste energie op het podium hadden. We hebben veel uitstraling, veel lol en dat kun je zien. Dat vinden we ook erg belangrijk. We proberen zo professioneel mogelijk over te komen. Daarom vond de jury waarschijnlijk dat we het meest klaar zijn voor de echte wereld.”

Hoe voelt het om bovenaan de Stairway to Hedon te staan?
“We hadden dit echt niet verwacht, maar het voelt heel vet. De andere bands waren ook te gek, we konden heel goed met elkaar opschieten. Het voelde ook niet als een ‘battle’, het was heel vriendschappelijk. Daarnaast is het ook echt een meerwaarde om te winnen. Het is mooi om te horen dat we er klaar voor zijn. We zijn een festivalband en vinden de sfeer op festivals ook fantastisch. Daarom zijn we heel blij dat de jury inzag dat we het meest festivalklaar zijn.”

Wie had er na jullie de meeste kans op winnen?

“The Doots. Het optreden was echt te gek. De Frontman, Jeffrey, is heel erg goed en we hopen snel een show te doen met ze.”

Voor de finale hebben jullie professionele coaching gehad, heeft dit geholpen?
“Ja, we zijn goed met de neus op een paar feiten gedrukt. Dat we bijvoorbeeld applaus in ontvangst moeten nemen. Je wilt snel door en staat meteen na een nummer al je gitaar te stemmen voor de volgende. We zijn een poppunkbandje, we hebben veel dynamiek, en hebben vaak de neiging om als een trein door te gaan met de show. We hebben geleerd dat rustmomentjes erg belangrijk zijn. We hebben ook geleerd hoe we professioneler over moeten komen, en daar proberen we ook hard aan te werken.”

Wat gaat er in de toekomst gebeuren?

“We willen nog veel meer spelen, natuurlijk. We krijgen een masterclass, een fotoshoot, we staan in het voorprogramma van een act die naar Hedon komt – alleen weten we nog niet welke – en we mogen meedoen aan de voorronde van De Doorbraak. Door al deze mogelijkheden hopen we nog beter te worden. We gaan de laatste tijd al in een goede stijgende lijn, maar willen deze lijn nog meer laten stijgen. Daarnaast touren we door met Make Believe, wat we voor Stairway to Hedon ook al hebben gedaan. We spelen nog acht shows in Nederland met Make Believe. Hopelijk komen we in april met een EP, kunnen we volgend jaar een clip opnemen en komen we na het festivalseizoen met een single. Onze uiteindelijke droom is op Lowlands te spelen én op de Vans Warped Tour, een festival in Amerika.”