Intwine is weer bijna 'Intwine'

"We zoeken nog naar een vaste bassist"

Tekst: Elroy Maduro / Foto's: Marieke Waalwijk ,

Intwine is terug.. en hoe! Op Geuzenpop vertelt de band ons waar ze mee bezig zijn en wat ze nog gaan doen, inclusief een tipje van de sluier over hun nieuwe album.

"We zoeken nog naar een vaste bassist"

Hoe is het om in Overijssel te spelen,… is er een verschil met de rest van Nederland?
“Er lijken veel mensen die van rock houden te wonen in Overijssel. Soms is dat heel positief, soms beleeft men de stijl van Intwine in combinatie met rock als apart. Mensen weten niet zo goed wat ze van ons moeten verwachten. Bijvoorbeeld als men naar aanleiding van een rumshop (akoestische Intwine set waarbij alle nummers opnieuw worden gearrangeerd en in een meer Caribische stijl worden gespeeld) naar een festivaloptreden van ons komt.”

Zijn er met het switchen naar het Duitse Tiefdruck label ook meer Duitse gigs gekomen?
“Een aantal, maar dat mogen er wel meer worden. De ontvangst van Intwine middels het album Kingdom of Contradiction was in Duitsland erg goed. Er hebben enorm goede reviews gestaan in onder andere Metalhammer waren erg goed”.

Over Kingdom OF Contradiction: Als je goed naar de albumhoes kijkt zie je een foto van een vrouw erin verwerkt. Heeft zij een betekenis?
“Het is artwork”. (lacht geheimzinnig) “We willen net als in onze muziek ook in ons artwork meerdere lagen brengen”.

Kingdom Of Contradicion is rauwer, harder en dieper dan de voorgaande albums. Was er een boosheid die eruit moest?
“Niet per se een boosheid, maar een scala aan emoties. Intwine wil onder andere epische gitaarriffs maken en meer de extremen opzoeken. Vroeger (op de eerste twee albums) kwam dat minder in de muziek naar voren. Toen was het meer ‘poppy’. De band heeft een hoop meegemaakt de afgelopen jaren waaronder een stroom van dingen die kut zijn. Die emotie wordt verwerkt in de teksten en de muziek.

De bezetting van de band is ook veranderd. Is Intwine nu weer ‘Intwine’? “Intwine zoekt nog naar een vaste bassist. Daar is de band hard mee bezig. Ondertussen is de band gewoon een hardcore unit. Voor het schrijven van nieuwe content bast Roger.

Zijn jullie al bezig met een nieuw album en zo ja, wat is het thema daarvan?
“Er is niet echt een thema nog. Intwine is bezig met een hele stapel nummers, we zijn veel aan het schrijven en aan het voorbereiden voor de opnames. We kijken welke nummers goed werken. Tenslotte kunnen we vertellen dat een nieuw album op een andere manier aan de man gebracht dan nu. Verder kunnen we daar niets over zeggen…”

Hoe ziet het komende jaar van Intwine eruit?
Veel schrijven en opnemen, zoveel mogelijk spelen hopelijk en doorknallen. Momenteel wordt er een filmdocumentaire gedraaid over een surfschool op Bonaire en daarvoor wordt een soundtrack door Intwine geschreven. Van de film staat een trailer online. De film heet Children of the Wind. Daarin zit ook een fragmentje van ons nummer. (De trailer van Children of the Wind is te vinden via onder andere Intwine’s FaceBook)