Miss Montreal brengt het huiskamergevoel

Spontaan, open en eerlijk staat ze op het podium

Tekst: Floor Savelkoel / Foto's: Patrick Willems en Arnold Dolman ,

Sanne Hans oftewel Miss Montreal stond afgelopen weekend in het Burgerweeshuis. Deze Overijsselse dame gaf een bijzonder en intiem optreden weg.

Spontaan, open en eerlijk staat ze op het podium

Afgelopen vrijdag 23 oktober speelde Miss Montreal in het Burgerweehuis in Deventer. Het was een bijzonder optreden, waarbij Sanne Hans de volle zaal deed voelen als een huiskamer.

In het voorprogramma stond Florian Wolff. Hij speelde ontspannen en niet geroutineerd. De drummer van zijn band sprong eruit qua geluid, kunde en drive. Hij kreeg ook de ruimte om zijn ding te doen. De contrabas paste goed bij het geluid van de band. Al met al was het een vrolijk en leuk optreden.

Daarna volgde Miss Montreal. Het geluid van de band was goed en Sanne was, samen met Kobus (bassist), de spontane verschijning van de band. Gitarist Michi straalde minder deze avond. Bijzonder van deze band is dat Sanne zo ontzettend open en eerlijk is, zo ontzettend zichzelf. Het is alsof ze met wat vrienden in een woonkamer is en daar wat liedjes staat te spelen, in plaats van in een poppodium voor een groot publiek. Ze gaf tijdens het optreden aan in een emotionele bui te zijn en speelde toen geheel akoestisch (en bijna huilend) één van haar nummers solo. In de zaal was het muisstil en iederen stond vol bewondering naar Sanne te kijken. Erg mooi.
Haar open karakter kwam ook erg naar voren in het commentaar tussen de nummers door. Verder waren haar nummers ook oprecht en eerlijk. Dit alles verklaart waarschijnlijk haar grote succes.