Grote namen met groots geluid in Burgerweeshuis

Tim Knol verrast en betovert, Johan rockt als vanouds

Tekst: Chantal Pas / Foto's: René Jannink ,

Op Hemelvaartsdag deed Johan tijdens hun clubtour het Burgerweeshuis in Deventer aan. In het voorprogramma stond Tim Knol. Een avond met nieuwe, verrassende, oude, gevoelige en stevige nummers.

Tim Knol verrast en betovert, Johan rockt als vanouds

Hemelvaartsdag. Ondanks dat dit ook de dag van Dauwpop is, is het best druk in de zaal van het Burgerweeshuis. En dat is niet voor niets. In het kader van een clubtour speelt de band Johan samen met Tim Knol in het Burgerweeshuis. Tim Knol verzorgt het voorprogramma, vol mooie gevoelige en soms stevige akoestische nummers. Johan neemt het over met het alom bekende gevoel van mooie rocknummers van Nederlandse bodem.

Sinds deze maand verzorgt Tim het voorprogramma tijdens de clubtour van de band Johan. Deze zomer wordt zijn eerste album opgenomen in Studio Sound Enterprise in Weesp. Op het album, dat in het najaar verschijnt, wordt Tim begeleid door Anne Soldaat en leden van Johan. Tim, nog maar 20 jaar  oud, staat nog wat onwennig op het podium. Dit is ook aan het publiek te merken. Echter op het moment dat Tim met zijn gitaar het eerste nummer inzet, is dit direct voorbij. Wat een stem komt er uit die jongen. Gedurende een half uur speelt hij mooie, stevige maar ook gevoelige nummers. Tim Knol is iemand waar we zeker nog meer van gaan en willen horen.

Dan is het de beurt aan de band Johan. Zij komen het podium op en beginnen lekker te spelen. De eerste paar nummers lijken erg routinematig te worden gespeeld. Er straalt weinig plezier van de bandleden, Jacob de Greeuw ,  gitarist Maarten Kooijman, bassist Diets Dijkstra  en ex-Daryll-Ann drummer Jeroen Kleijn, af. Of dit komt door het zoveelste optreden, wie zal het zeggen. Naarmate de avond verstrijkt, wordt het onderlinge plezier zichtbaar meer. Er is meer contact onderling, maar ook met het publiek. Het publiek, dat redelijk rustig is, komt meer los en er wordt volop meegezongen en gedanst.  Zo spelen ze natuurlijk nummers van hun nieuwste album ‘4’, maar ook komen de oude bekenden voorbij zoals She’s Got A Way With Men , Oceans,  Day Is Done, Pergola en ga zo maar door. Helaas is het na een dik uur spelen voorbij. De band verlaat het podium, maar wordt volop teruggeroepen door het enthousiaste publiek. De band sluit af met een toegift van twee nummers en verlaat dan echt het podium.

Johan, bedankt!