Mala-Vitanen verenigen zich

Volop Ska in Het Front

Tekst: Marthijs Ekkel / Foto's: Marieke Waalwijk ,

Mala Vita, Krisis en De Fokkers verblijden Het Front in Vroomshoop met hun dansbare ska-variaties.

Volop Ska in Het Front

De deuren zijn open op deze vrijdag 20 maart, de gasten stromen binnen en Krisis staat op de planken. Het feest is losgebarsten in Het Front in Vroomshoop. Krisis is een band die wil entertainen. Laat daar nou net het hele publiek voor in zijn. Effe je voeten bewegen. Toch mis ik de oude sfeer van de rokerige ruimtes waar deze bands zo goed zijn om hun passie, aan het publiek, te tonen. Terwijl de zanger het publiek in ska-at, gaat de band door. De accordeon speelt de draaiende motor achter dit geheel. Zo spelen ze drie nummers zonder dat je iets mist. Deze magische tonen komen jammer genoeg tot  te snel tot een einde.

De volgende band is geselecteerd door de jury van de Grote Prijs van Twenterand om als voorprogramma te mogen optreden bij Mala Vita. De Zwolse Fokkers laten liever hun instrumenten voor zich spreken. Met name de drummer, die een ongekend tafereel van zich afdrumt. Ze zijn heel erg enthousiast over hun net uitgebrachte eerste demo “En we hebben je fiets ook meegenomen”. Helaas missen ze hun toetsenist, dus was het niet een volledige presentatie. Op 1 april doen ze mee aan de eerste editie van 3VOOR12/Overijssel Live @ Mozart Avenue waar ze een aantal nieuwe nummers op video gaan zetten.

Mala Vita, waar nu al legendarisch over wordt gesproken, is nog maar een “jonge” band. Pas twee albums uit en nu al immens veel aanzien genieten door hun vele optredens in Europa. De band komt uit alle windstreken van ons continent. Elk lid brengt zijn eigen geschiedenis mee in de band, waardoor verschillende genres voortvloeien in hun muuziek. Deze mengeling is het geluid van Mala Vita. Op het podium komt dit ook goed uit de verf. Vanaf het begin stonden er al mensen te dansen. Nu staat iedereen op de dansvloer. Geweldig om te zien, dat deze band zoveel los kan maken bij dit publiek. Ze speelden alsof de avond nog lang niet afgelopen was. Helaas aan alle moois komt een einde.