Full Color Festival groot succes

Multiculti festival trekt 8000 bezoekers

Tekst & Foto's: Berber Bouma ,

Het veertiende Full Color Festival op zaterdag 13 juni in het stadspark in Kampen had alles wat een festival nodig heeft: een sterke line-up, prachtig weer en een groot en enthousiast publiek. Over de hele dag trok het multiculturele festival een kleine 8000 bezoekers, waarvan er enkele duizenden uit hun dak gingen tijdens het avondprogramma.

Multiculti festival trekt 8000 bezoekers

Serious Talent Giovanca opende de avond op het grote podium. Met haar prachtige zangstem wist ze de Kamper bevolking zonder problemen aan zich te binden. Toen ze vervolgens de kinderen vroeg op het podium te komen en mee te dansen, hing iedereen aan haar lippen.

Na Giovanca was het de beurt aan Lucky Fonz III. Zijn ingetogen en breekbare liedjes stonden in schril contrast met het enthousiasme van zijn v
oorganger. Hoewel Lucky niet goed paste tussen de andere artiesten en de sfeer van het festival, lukte het hem toch een groot deel van het publiek te boeien.

Bazzookas zorgde ervoor dat de menigte voor het podium echt loskwam. De uptempo skamuziek van het samenwerkingsverband tussen Bazz van Van Katoen en de Palookas klonk fantastisch. Bazz deed er alles aan om het publiek bij de show te betrekken. Kwam het zelf niet het podium op, dan bracht een meer of minder gelukte stagedive hen wel dichterbij.

De avond
werd afgesloten door Mala Vita. De bandleden zijn afkomstig uit verschillende landen en ook in de muziek zijn ritmes en invloeden van over de hele wereld terug te horen. Zowel de band als het publiek gingen los. Mala Vita was de perfecte afsluiter van multicultureel festival als het Full Color.