Houston: Valentijnsdag 2009

Laatste deel van The Horse Company in Texas

Vincent Hilberdink ,

Alle 14 nummers voor het nieuwe album staan erop. The Horse Company keert terug naar Nederland. Gastmuzikanten hebben hun bijdrage geleverd en de Texaanse omgeving en whiskey werkten inspirerend. Nog even wachten tot het album op de draaitafel ligt.

Laatste deel van The Horse Company in Texas

De tornado’s zijn zonder ons te raken langsgetrokken, helaas waren de kampvuurbonen wel verzopen. De laatste dagen hebben we nog een aantal gastmuzikanten over de vloer gehad, waaronder Joe de percussionist en Jeffrey de saxofonist. Joe heeft met Fidel Castro de handen geschud, dus van deze grote staatsman zijn we nu nog maar 1 handdruk verwijderd!
Jeffrey heeft zijn allergrootste en allerkleinste saxofoons meegenomen, een prachtig gezicht.
Hun partijen staan er in no time op, da’s goed voor het budget maar jammer dat ze niet langer hoeven te blijven, het zijn allebei geweldige kerels met goeie sterke verhalen. Jeffrey is zo iemand die niet ophoudt met muzikaal zijn, hij heeft terwijl hij een beetje rondreed, ontdekt dat hij kon keelzingen als een Steppenmongool (nomadisch volk uit Mongolië, red.) Is in het echt nog wonderbaarlijker dan op tv!
 
De laatste dagen stonden ook in het teken van de zangpartijen, en die hebben we anderhalf uur voordat we moesten vertrekken afgerond. Wat whisky wel niet voor de strot kan doen! Nu zijn ze dus af: 14 nummers komen er waarschijnlijk op de plaat. Matt gaat de komende tijd met de mix en mastering bezig, en laat via de mail de vorderingen horen. Ik kan niet wachten op het uiteindelijke resultaat. Ik weet natuurlijk wat we opgenomen hebben, maar om het kindje dan uiteindelijk voor de eerste keer op de draaitafel te leggen, de volume knop open te draaien en volledig uit m’n plaat te gaan… Liever nu dan straks! Maar misschien is dat genot nog groter als je er op moet wachten.
 
Daar hangen we dan op de George Bush Intercontinental Airport te Houston. Er hangt een rare geur in de lucht en al vrij snel is iedereen er van op de hoogte dat die lucht van mijn schoenen afkomstig is. Gevalletje: te weinig sokken voor teveel dagen en helaas niet op het goede idee gekomen om er eens wat te wassen. Kan nog wat worden, ik heb ooit eens gelezen dat iemand het vliegtuig is uitgezet omdat zijn voeten te erg stonken….
We vliegen zo en alles wat de geurpret zou kunnen drukken is al ingecheckt omdat vloeistoffen en flaconnetjes niet meer met de handbagage mee mogen….
 
Voor zover berichten van de Horse Company uit Texas, iedereen die het gevolgd heeft, heel erg bedankt voor het lezen. Ik hoop jullie snel weer te zien of voor het eerst te ontmoeten!
 
Be save and always wear clean socks!