Eric Corton gelooft in toekomst van The Tommycats

Optreden tijdens 3VOOR12 Radio Live niet onopgemerkt

Tekst: Daisy Oosterbaan Foto's: Marieke Waalwijk ,

Hoe reageerden ze in Amsterdam op de shagadelic voodoo-rock van The Tommycats? Dit optreden op 3FM is een belangrijke stap in de carrière van de Enschedese band.

Optreden tijdens 3VOOR12 Radio Live niet onopgemerkt

The Tommycats uit Enschede… Ondertussen bekend in Overijssel en bezig in andere delen van het land. Na het optreden van The Tommycats op 3FM vertelt Roelie van Lingen (promotor van deze band): "Ja, het pluggen bij 3FM heeft zin gehad, ze waren daar van mening dat het er nu toch maar eens van moest komen, en nu ik ze zo heb gezien… Ze hadden gelijk!". 
Een verslag over hoe The Tommycats het er vanaf brachten tijdens hun optreden op 3VOOR12 Radio Live op 5 februari 2009.

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Kevin Stunnenberg die mij in de laatste jaren van de HAVO vertelde dat hij een band ging beginnen. De broertjes Luke en Sem Christoffel en hij, dat was tenslotte zo’n muzikale klik, daar moesten ze iets mee doen. En dat hebben ze gedaan. De band die toen in ontstaan bestaat nog steeds en we kunnen ondertussen toch ook wel concluderen dat de deze band is uitgegroeid tot een Enschedeese trots: The Tommycats.

Toen dus ook bekend was dat The Tommycats een optreden mochten gaan doen in het radio programma 3VOOR12 Radio Live met Eric Corton op 3FM was dit een bijzondere stap in een carrière die nog specialer te noemen is.

Het radio programma 3VOOR12 Radio Live wordt gepresenteerd door Eric Corton. Iedere donderdagavond tussen 22:00 uur en 01:00 uur maakt hij live radio vanuit Desmet in Amsterdam. Het programma is gericht op muzikale trends, alternatieve tracks en de actualiteit op muziekgebied.
In dit programma zijn al veel bekende bands te gast geweest, waaronder Daily Bread, De Staat, Dewolff, The Giants of Husavik en Barbie Bangkok. Op de avond waarop The Tommycats mochten spelen, speelden ook de band WOOST en de Australische popzangeres SIA.

Het optreden van The Tommycats begint na 00:00 ’s nachts. Ze spelen eerst drie nummers die ook live uitgezonden worden op de radio. Het gaat hier om de nummers ‘See Me Freaking Out’, ‘Burnout’ en ‘Love Is Gone’. De nummers knallen, de energie spat er vanaf en ondanks dat het publiek in het begin een beetje moeite lijkt te hebben met de band, die zij nog niet kennen, maken de jongens al snel vrienden met het publiek en wordt de ‘shagadelic voodoo-rock’ helemaal geaccepteerd door het publiek. Na de drie nummers voor de radio spelen de jongens nog vrolijk verder. Ook spelen zij het nummer Rock ’n Roll, een nummer waarin de heren bewijzen dat zij een muzikale groei hebben doorgemaakt in de loop der jaren. Een moment om trots te zijn!

Na de show praten de jongens nog even na met 3FM DJ Eric Corton. Hij mist nog het ultieme liedje bij The Tommycats wat de juiste indruk maakt. De muzikaliteit en uitstraling is aanwezig, alleen ‘het liedje’ nog niet volgens Eric Corton. Wanneer ik aan hem vraag of hij wel gelooft in een mooie toekomst voor the Tommycats is zijn overtuigende reactie: “Oh ja, dat zeker, deze jongens gaan het wel maken, we gaan zeker meer van hen zien en horen in de toekomst.”.
Een uitspraak waar ik achtersta en waar de jongens dus zeker mee thuis kunnen komen.