De Grote Prijs in Twente en Twenterand

Twee keer hetzelfde maar dan met ander sausje

Nancy Boswerger ,

In Twente vinden maar liefst twee alternatieve talentenjachten plaats. Genoeg plek voor talentvolle bands om hun ei kwijt te kunnen.

Twee keer hetzelfde maar dan met ander sausje

De Grote Prijs van Twente én De Grote Prijs van Twenterand, twee keer een alternatieve talentenjacht met bijna dezelfde ingrediënten. Vier voorrondes, één grote finale, mooie prijzen en ongeveer dezelfde tijd, het enige dat de twee Grote Prijzen van elkaar verschilt is de locatie. De strijd om De Grote Prijs van Twenterand wordt gestreden in de cafés Het Front in Vroomshoop en in Flashback in Vriezenveen. Voor De Grote Prijs van Twente mogen de bands zich uit de naad rocken in café De Stam in Almelo.
 
Vanavond (donderdag 12 februari) is er weer een voorronde voor de Prijs van Twente in het almelose café De Stam met 18MILES, Sideditch, Treatment en Judy and the Crackheads. De nodige zweetdruppels zullen er zeker vallen, want de prijzen zijn niet mis. De winnende band van De Prijs van Twente krijgt een cheque van vijfhonderd euro voor Guitar Centre in Wierden, is verzekerd van een plek op Geuzenpop in Enschede en wordt automatisch geplaatst voor De Oogst van Overijssel. Over wat er precies te winnen valt bij De Prijs van Twenterand tasten we in het donker, de organisatie houdt het bij “eeuwige roem en mooie prijzen”, ook de datum van de eerste voorronde is wat vaag.
 
Oké toegegeven, eeuwige roem klinkt niet verkeerd. De strijd om deze roem barst pas echt los in de finales. De finale van de Grote Prijs van Twente vindt plaats op zondag 8 maart in De Stam te Almelo. Het gevecht om De Grote Prijs van Twenterand is op Koninginnedag in Het Front te Vroomshoop.