Aanmelden voor Popronde 2009 kan nog 2 weken...

Bands kunnen zich tot 1 maart inschrijven

Floor Savelkoel ,

De Popronde is het landelijk reizend muziekfestival dat elk najaar plaatsvindt. Het is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen.

Bands kunnen zich tot 1 maart inschrijven

De Popronde, het reizende muziekfestival door Nederland, gaat in september weer van start. Tenminste 22 steden worden komend najaar aangedaan. De Popronde is voor talentvolle upcoming Nederlandse bands en artiesten dè kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk in andere steden uit te breiden. In elke stad staan op één avond tientallen acts geprogrammeerd op zo’n twintig locaties, variërend van bruin café tot poppodium. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Aanmelden
Wil je als band meedoen aan de Popronde? Stuur dan je demo, biografie en aanmeldingsformulier vóór 1 maart naar: Popwaarts, Prins Hendrikstraat 7, 6521 AV Nijmegen. Een aanmeldingsformulier vind je op de site www.popronde.nl.

Een groot aantal bands heeft mede dankzij de Popronde meer bekendheid gekregen, zoals bijvoorbeeld Relax, Racoon, Dyzack, Voicst, Stuurbaard Bakkebaard, The Sheer, Sabrina Starke, Illicit, Seedling, a balladeer, Wealthy Beggar, Elle Bandita, Roosbeef, Silence is Sexy, Mala Vita, Marike Jager, Leaf, Lucky Fonz III, Leine, Daily Bread en De Staat.

De Popronde zal dit jaar neerstrijken in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Zwolle, Maastricht, Deventer, Den Bosch, Heerlen, Wageningen, Utrecht, Groningen, Arnhem, Breda, Den Haag, Leeuwarden, Alkmaar, Amersfoort, Enschede, Tilburg, Leiden, Haarlem, Middelburg en Eindhoven.

Popronde is een initiatief van Popwaarts in co-productie met Muziek Centrum Nederland. Popronde wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met lokale organisaties op muziek-en cultuurgebied. Muziek Centrum Nederland is actief betrokken bij een verdere uitbouw en verdieping van de Popronde.